OTTHONKA

Itt a legszuperebb vécétisztítási trükk, nem kell hozzá pumpa

Nagy bosszúság, ha eldugul a vécé. De lehet valamit kezdeni vele pumpa nélkül is? Igen, csak meg kell tanulni a megfelelő technikát. Jó hír, hogy ez egyáltalán nem nehéz, mutatjuk is, mit kell tenni!
  • Szerző: Ripost

Ez a módszer akkor működik, ha a víz még nem érte el a vécécsésze tetejét, hiszen még több vizet kell majd hozzáadni. Ha már folyik a víz a vécéből, akkor először ettől kell megszabadulni – mégpedig kézi erővel, még ha ez nem is a leggusztusosabb tevékenység. Ha viszont egyszerűen csak nehezen megy le a tartalom, akkor a következőt kell tenni vele:

1. Önts egy nagyobb adag mosogatószert vagy sampont az eldugult vécébe. Az is jó megoldás lehet, ha kisebb darabokra vágsz egy szappant, és ezt használod.

2. Önts utána körülbelül 4 liter forró, de nem lobogó vizet.

3. Várj egy pár percet, és nézd mi történik. Ha a vécépapír a bűnös, a forró vízben szétmállik, a szappan, mosogatószer vagy sampon pedig segít abban, hogy lecsússzon a csőben. Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, ismételd meg a lépéseket, vagy hajtogass szét egy drótból készült vállfát (amelyet a tisztítóban adnak), és azzal próbáld megtisztítani a csövet.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?