OTTHONKA

150 forintból rendbe teszi a háztartásodat, a szódabikarbóna maga a csoda

Nem kell az a sok, fölösleges kence-fice és drága takarítószer! A személyes higiéniától a marha steakig, a konyhától a gyerekszobáig mindenre a szódabikarbónát ajánljuk.

Sütésre rendszeresen használod, mert egészséges, és tökéletesen kiváltja a sütőport?

Akkor jobb, ha sokkal többet veszel belőle, mert a háztartásban és a személyes higiéniában is százféleképpen alkalmazhatod. És milyen megdöbbentően olcsó! Most csupán pár területet mutatunk, melyben csodát tehetsz vele.

TESTÁPOLÁS

Vakító fehér fogak

A szódabikarbóna szemcséi hatásosabban és mélyebben tisztítják a fogakat, mint a legerősebb fogkrém.

Csak nedvesítsd be a fogkefédet, mártsd a porba, és körkörös mozdulatokkal sikáld át a fogaidat.

Karikás szemek

Vízből és szódabikarbónából készíts pasztát, hűtsd be. Egy vattakorongot mártsd bele, és borítsd a fáradt szemek alá. Kicsit le is dőlhetsz, míg hat. A hosszas számítógépezéstől kimerült szemnek is felüdülés ez a kezelés.

Izomfájdalom

A gőzölgő, jó meleg fürdővizedbe szórj egy fél csésze szódabikarbónát. Oldja a görcsös izmokat, pihentet. Sokkal jobban alszol utána.

Hajmosás

A hajhab, a hajlakk, a zselé lassan ráépül a hajadra. Ugyanis a normál sampon nem képes ezeket az anyagokat leoldani.

Hetente egyszer az általad használt samponhoz keverj 1 evőkanállal a csoda-porból. Ez a keverék valóban tökéletesen leoldja a hajra lerakódott szennyeződést. Öblítsd le, használd a szokásos hajbalzsamodat, majd készítsd el a frizurádat.

Arctisztítás

Keverj negyed teáskanálnyi szódabikarbónát a kiadagolt arctisztító folyadékodba. Ha feloldódott benne, körkörös mozdulatokkal finoman dörgöld át vele az arcodat és a nyakadat. A szem környékét kerüld. Meleg vízzel öblítsd le, száraz törülközővel itasd fel.

Szagos kéz

Fokhagymát, hagymát, halat pucoltál, és most bűzlik a kezed. Nedvesítsd be a kezed, majd szórd be egy kis szódabikarbónával. Dörzsöld át vele, majd öblítsd le. Mehetsz a randira.

SÜTÉS-FÕZÉS

Porhanyós marhasült

Sokkal puhább lesz a steak, ha sütés előtt egy csipetnyi száraz szódabikarbónát masszírozol a húsba.

Az inakat ellazítja, nem fog sütés közben annyira összeugrani.

TAKARÍTÁS

Tűzhely

Előzd meg, hogy vastag kéregben rakódjon le a leégett étel és zsír a sütődben.

Keverj össze 1 csésze vizet 1 evőkanál szódabikarbónával. Kend be vele a tiszta sütőt. Addig folytasd ezt a műveletet, míg sűrű, kemény, steril réteget nem képez mindenütt. Ha erre ráfröccsen az olaj, magába szívja, és meleg vízzel egy pillanat alatt eltávolíthatod. Havonta ismételd az eljárást. A sütőd tiszta, újszerű marad.

Olajfröccsenés

Akár a csempére, ablakpárkányra fröccsent az olaj, könnyen letisztíthatod az alábbi trükkel. Először egy konyhai törlőpapírral itasd fel a nagyját. Keverj össze egyenlő mennyiségű krétaport és szódabikarbónát egy kis vízzel. A pasztát kend szét a szennyezett területen. Míg meg nem szárad, takard le egy nejlonzacskóval. Keféld le vagy porszívózd fel.

Gyermekrajzok a falon

A kisgyermekes szülők biztosan örülnek majd ennek a ragyogó ötletnek:

Egy nedves szivaccsal, melyet szódabikarbónába mártottál, könnyen eltávolíthatod a ceruza és egyéb firkákat. Könnyedén súrold le vele, majd tiszta, száraz ronggyal fejezd be a műveletet.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?