OTTHONKA

Önts ecetet a sütőbe, elképesztő lesz a hatás

A legutálatosabb háztartási feladat szinte egész biztosan a lekozmásodott sütő kitakarítása. Drága vegyszerek helyett egy szuperhatékony és gyors megoldást javaslunk. Ezt nézd!
  • Szerző:

Kevés utálatosabb teendő létezik egy háztartásban, mint a lekozmásodott sütő megtisztítása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bevethetünk gumikesztyűt, hideg zsíroldót és egyéb varázslatokat, de ez a meló akkor is borzalmas lesz. Ráadásul a vegyszereket belélegezni sem éppen egészséges.

És hogy akkor mégis mi a megoldás? Nem más, mint az ecet!

Fogj egy jénait, önts bele fele-fele arányban ecetet és vizet, majd rakd be a sütődbe. A sütőt állítsd 220 fokra, és hagyd benne az edényt nagyjából 2 órára. Ezalatt az idő alatt a folyadék forró gőze, párája szépen bejárja majd a sütő belsejét, és remekül fellazítja a makacs lerakódásokat.

Ezután már nincs egyéb teendőd, mint kivenni a tálat, a maradék munkát pedig elvégezni szódabikarbónával. Össze kell keverned a szódabikarbónát kevés vízzel, míg krémes állagot nem kapsz, ezzel a pasztával pedig átdörgölni a sütő belsejét. A már fellazult lerakódások könnyedén lejönnek. Ezután egyszerűen töröld át egy nedves, puha ronggyal az egész felületet, és már befejezettnek is tekintheted munkát.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?