ÉLETMÓDI

Nem kell többé félniük a futó nőknek: Biztonságot ad a legújabb leggings

Egy amerikai sportruházati cég új termékkel gondol azon nők biztonságára. Az új futóleggings titkos rekeszeibe akár fegyvert is lehet tûzni. A pisztolyt vagy a kést persze nem látja senki. Viszont bármikor elő lehet rántani a rejtekhelyről, ha akcióra kerülne sor.
  • Szerző: Ripost

Az USA-ban, ahol szinte bárki tarthat fegyvert, sok nő hord magánál pisztolyt, akár futás közben is. Az Alexo Athletica cég új futóleggingsének dereka olyan masszív anyagból készült, hogy akár bele is tűzhetik a félősebbek a fegyverüket. A nadrágnak ráadásul több rejtett zsebe is van, ezek szintén a felszerelés – kulcs, telefon, vagy akár az önvédelmi fegyver tárolására szolgálnak.

Bár ez a hír úgy hangzik, mint egy áprilisi tréfa, valójában nem az – tényleg létezik ilyen termék, ráadásul a nadrág dereka és praktikus zsebei viszonylag jól leplezik a fegyver alakját.

A cég szerint mindezzel a futók biztonságára gondolnak – arról persze nem beszélnek a hirdetések, mi történik, ha valaki olyan helyre csempészi be így a fegyvert, ahol nagyon nem volna jó, ha lövöldözni kezdene. És az sem világos, hogy megoldható-e, hogy az intenzív mozgás közben ne sülhessen el véletlenül a fegyver, akár súlyos sérülést okozva.

A közösségi oldalakon persze máris megjelentek az új divatot kifigurázó mémek. A legtöbben pedig mégsem pisztolyt, hanem inkább a telefonjukat tartanák a sokzsebes nadrágban.

És ezeket olvastad már?