RETRO RÁDIÓ

Mesteri konyhatrükkök: Ezért dobj jégkockát a forró húslevesbe!

FÁB
Szerző
FÁB
Létrehozva2016. 06. 09. 18:28

Szeretnéd uralni a konyhát magabiztosan és egyszerûen? Akkor íme néhány jótanács.

Legyél te is igazi mestere a konyhádnak! Ezekkel az egyszerű trükkökkel könnyedén válhatsz igazi profivá.

Tedd a jégkrémet egy zacskóba, így tárold a mélyhűtőben. Ha ezt teszed, a jégkrém olyan lágy és krémes marad, mint amikor először bontottad ki.

Dobj egy jégkockát az elkészített húslevesbe, ha szeretnél megszabadulni a zsíros rétegtől. A hideg jégkocka kissé megdermeszti a zsiradékot, így könnyen le tudod kanalazni azt a leves tetejéről.

Ha elromlott a tűzhelyed vagy éppen mindegyik része foglalt a nagy főzésben, akkor meglepő módon egy vasalóval is ropogósra sütheted a bacont. Tedd a szeleteket egy félbehajtott alufóliába, majd a fóliára tedd a forróra melegített vasalót. A bacon ropogósra fog sülni ezzel a módszerrel is.

Megmentheted a krumplit a barnulástól és a barnás elszíneződésektől, ha hámozás után, de felhasználás előtt hideg vízbe áztatod.

Gyümölcssaláta készítésekor csepegtess kevés citromot a feldarabolt gyümölcsökre, hogy megőrizzék szép színüket, és ne induljon barnulásnak a banán, az alma vagy éppen a körte.

Ha a kenyered már nem elég friss, tegyél a tetejére egy nedves (de nem átázott) papírtörlőt, majd rakd 15-20 másodpercre a mikróba. Ha nem szeretsz mikrót használni, akkor a kenyeret tedd a sütőbe 5-10 percre úgy, hogy a sütő aljába egy tál vizet teszel a kenyér alá.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.