RETRO RÁDIÓ

Tudtad, hogy az ananász még a látásodat is javítja?

Tudtad, hogy az ananász még a látásodat is javítja?
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2019. 02. 01. 13:10

Ilyenkor, télen, szívesen fogyasztjuk a déligyümölcsöket. Pláne, ha tudjuk, hogy nem csupán finomak, de gazdag tápanyagtartalmukkal támogatják az immunrendszerünket is. Az ananász valódi gyógyhatású csodaszer: a magas vérnyomást, a gyulladásos megbetegedéseket is gyógyítja. Napi fogyasztásával sokat tehetsz az egészségedért.

Az ananász nem csak egyike a legzamatosabb, legfrissítőbb gyümölcsöknek, de gyógyhatását tekintve is a szupersztárok közé tartozik. 10 okot is fel tudunk sorolni, miért érdemes naponta enni belőle. Ha csupán egy csészényit fogyasztasz reggelire a lédús, zamatos gyümölcsből, tapasztalni fogod, milyen csodákat tesz az egészségeddel.

1. Tömve van tápanyagokkal

A testünk számára szükséges vitaminok és ásványi anyagok bőségesen megtalálhatók benne. Ezek közül álljon itt csupán a legnagyobb mennyiségű alkotórészek listája:

  • kalcium
  • réz
  • foszfor
  • kén
  • B-vitamin
  • A-vitamin
  • mangán
  • 2. Immunerősítő hatás

    Aki beépíti napi étrendjébe az ananászt, könnyedén legyőzi az influenzát, a megfázást.

    3. Természetes vérnyomáscsökkentő

    Az ananász hatóanyaga egy enzim, a bromelin. Ez egy természetes vérhígító. Az ananász rendszeres fogyasztásával lejjebb nyomhatod a vérnyomásodat. Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek szedése mellett növeli azok hatását, így maradhatsz a gyengébb hatású szernél. Véralvadásra szedett aszpirin helyett is érdemes ezt fogyasztani.

    4. Gyulladásgátló hatás

    Ez a gyógyhatás is a gyümölcs bromelin tartalmának köszönhető.

    A fertőzések elleni védelem fő harcosai a lymphocyták közül a T sejtek. Feladatuk a támadó baktériumok felismerése, megtámadása és megsemmisítése. Működésükre jótékony hatással van a bromelin. Legközelebb, ha izületi gyulladás, köszvény kínoz, vagy csúnya sebek lepnek el, jusson eszedbe a természet kincse, az ananász.

    5. Mangánnal a bőr és csontok egészségéért

    Mangánt nem tud előállítani a testünk. Ezért különösen fontos, hogy a bevitt táplálékkal hozzájussunk. Az ananász kiváló mangán-forrás.

    Ennek az ásványnak fontos szerepe van a sebgyógyulásban, a bőr és a csontok egészségének megőrzésében.

    6. Emésztés elősegítése

    Az ananász bromelin tartalma segít a maradék fehérjék lebontásában, míg a benne lévő rostok megakadályozzák a székrekedést, tisztítják a vastagbelet.

    7. Segíti a látást

    Makuladegenerációban szenvedsz? Egyél minden reggel egy kis ananászt. Béta-karotin tartalma látásjavító hatású.

    8. Erősebb csontok

    Nem csak a tej erősíti a csontokat. Rendkívül magas kalcium-tartalmának köszönhetően legalább ilyen hasznos az ananász is.

    9. Bőrhámlasztó

    Ha rendszeresen fogyasztasz ananászt, kevesebb lesz a felhalmozódott, elhalt bőrsejt. Természetes bőrradírként hat, belsőleg fogyasztva.

    10. Szebb, egészségesebb haj

    Ez a gyümölcs napi rendszerességgel fogyasztva segít megőrizni hajad egészségét, tömegét, és növeli a hajszálak rugalmasságát.

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.