MEDICINA

Kamunak tűnt a TikTok-os szódabikarbóna trükk, de az orvos megvédte

Tele van a TikTok trükkökkel, de sokszor ezek nem hatásosak, vagy egyenesen veszélyesek is. Most az egyik legnépszerűbbről kiderült, hogy nagyon is hatásos, mutatjuk!
  • Szerző:

Egy roppant népszerű TikTok-os szódabikarbóna trükk azt ígéri, hogy két szelet kivi, két szelet uborka és némi szódabikarbóna összekeverésével tökéletesen hófehérré tudod varázsolni a fogaidat. Bár több százezren megnézték a videót, rengetegen kételkednek benne, hogy hatásos lehet atrükk, sőt, sokan arra gyanakodtak, hogy veszélyes is. Azonban az ügyben megszólalt egy fogorvos is, és azt mondta, ez a TikTok-os szódabikarbóna trükk egyáltalán nem kamu...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A trükk lényege, hogy két szelet kivit és ugyanennyi uborkát péppé kell őrölni, majd hozzáadni egy evőkanál szódabikarbónát. Ezután alaposan össze kell keverni a hozzávalókat, és heti kétszer ezzel a keverékkel fogat mosni. Az erről szóló videó hamar letarolta a TikTokot, több százezren nézték meg:

@creative_explainedCucumber Kiwi Magic ?? #whiteteeth #lifehack #hack #trick #tips #teethwhitening #natural #learnfromme #alwayslearning #magic #teeth #diy #wow #hacks♬ HipHop – Instrumental – Glad2Mecha & Ill Treats

A videóval kapcsolatban megszólalt Dr. Joseph Fields fogorvos is, aki azt mondta a Bustle magazinnak, hogy a trükk nem kamu, és valóban hatásos lehet. Igaz, azt is hozzátette, hogy ragyogó hófehér fogakra senki ne számítson, aki alkalmazza; viszont a foltokat hatásosan eltávolítja a keverék. A kivi és az uborka savai a szódabikarbónával ugyanis tökéletesen letisztítják a fogak felszínét.

Fotó: Pixabay.com

A doktor hozzátette, hogy a módszer biztonságos is, bár azt nem javasolta, hogy valaki minden nap így mosson fogat, hiszen azzal károsíthatja a fogzománcot. Ajánlása szerint érdemes a keveréket eleinte napi egyszer alkalmazni, tíz napon át; utána elég havi kétszer, hogy hófehérek maradjanak a fogak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?