OTTHONKA

Csillogó tisztaság szódabikarbónával, eszméletlen ez a trükk

Egyre többen szeretik ezt a környezetbarát csodaszert, és nem véletlen! Soha többet nem lesz szükséged vegyszerekre és ítéletnapig tartó súrolásra, ha ezt a trükköt beveted!
  • Szerző:

Nem csoda, hogy egyre népszerűbb a szódabikarbónával takarítás, hiszen nem csupán környezetbarát, de nagyon megkönnyíti a háziasszonyok dolgát. Rendkívül sokoldalúan lehet használni ezt a csodaszert a háztartásban, így nagyságrendekkel kevesebb tisztítószert kell venni, ami nem csupán a környezetet, de a pénztárcádat is kíméli. Szinte a lakás minden területén bevetheted ezt a trükköt; a szódabikarbónával takarítás ráadásul olyan ragyogó tisztaságot csinál, hogy mindenki a titkodra lesz kíváncsi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

1. Patyolattiszta lesz a fürdő

Fotó: Pexels.com

Szódabikarbónával a kádat, zuhanyzót, vécét, a mosdókagylót is tökéletesen tisztára tudod varázsolni. Ráadásul fertőtlenít is, így két legyet ütsz egy csapásra. Fogj egy szivacsot, szórj szódabikarbónát a súrolandó felületre, és alaposan dörzsölt át vele. Ezután töröld le nedves ruhával, majd töröld át egy kis ecettel. A vécétakarításhoz tegyél 1-3 evőkanál szódabikarbónát a kagylóba, majd sikáld át a kevéfel. Ezután jöhet az ecetes dörzsölés.

2. A konyha is ragyog tőle

Akárcsak a fürdőt, a konyhai mosogatót és a tűhelyet is átsikálhatod vele. Ha nagyon sok a makacs, zsíros lerakódás, akkor tegyél egy kevés szódabikarbónát a szivacsra, és egy kevés vízzel hígítsd fel úgy, hogy könnyen kenhető masszát kapj. Ezzel töröld át a felüleletet, és hagyd hatni tíz percig; utána sikáld át.

3. Eltünteti a szagokat

A szódabikarbóna szagtalanításra is használható, sokan a macskaalomba is szórnak egy keveset. A szemeteskuka takarításához ezen hatása miatt a legjobb választás ez a csodaszer, hiszen a fertőtlenítés mellett elveszi a kellemetlen illatokat. Amikor szemeteszsákot cserélsz, az új zsák aljába tegyél egy evőkanálnyi szódabikarbónát; így nem lesz büdös a kuka.

4. Újjá varázsolja a matracot

Fotó: Pixabay.com

Kevesen tudják, milyen jól alkalmazható a hálószobában a szódabikarbóna. Szórj a matracra egy csészényit belőle úgy, hogy mindenhova jusson; majd dörzsöld finoman a szövetbe. Hagyd hatni egy órát, utána alaposan porszívózd ki. A szódabikarbóna elpusztítja a poratkák jelentős részét, így nyugodtan hajthatod álomra a fejed.

5. Tisztán tartja az ételhordókat

Fotó: Pixabay.com

Amilyen praktikusak a műanyag ételes dobozok, annyira hamar színeződnek és büdösödnek el. Bár sokan az üvegre szavaznak inkább, munkába járáshoz, főleg, ha tömegközlekedéssel jársz, csak műanyagot tudsz használni. Ha sokáig tisztán akarod tartani őket, akkor minden mosogatás előtt áztasd őket pár órán keresztül szódabikarbónás vízben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?