MEDICINA

Novák Hunor bevallota: ezért nem adja fel a harcot a vírustagadók ellen!

A népszerű gyermekorvos őszinte vallomása végre tiszta vizet önt a pohárba.
  • Szerző: Ripost

Novák Hunor tiszta vizet önt a pohárba! A népszerű gyermekgyógász a Metropolnak őszintén bevallota, miért olyan népszerűek a posztjai az interneten. Az orvos elmonda, azért vállal az átlagnál több szerepet a médiában, mert a neten oly mértékben megszaporodtak az áltudományokkal kapcsolatos információk, hogy az már veszélyes volt a társadalomra nézve.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Novák Hunornak Facebookon 180 ezer, míg YouTube-on 19 ezer követője van, mellyel egyértelműen az ország egyik legnépszerűbb orvosa. Arról, hogy hogyan jutott el idáig a Metropolnak mesélt őszintén.

„Nem volt tudatos döntés, a kényszer szülte, hogy nap mint nap reagáljak azokra az őrültségekre vagy elavult gyógymódokra, amelyek az interneten terjednek vagy mindennapjainkban előfordulnak. A valódi szakemberek kivonultak az online térből, erre a problémára akartam megoldást kínálni. A kórházban töltött éveim során ráadásul azt is megtapasztaltam, hogy egy krízishelyzetben lévő, aggódó édesanyával, édesapával nagyon nehéz kommunikálni, hisz ha a gyerek beteg, az az egész családnál egy beszűkült tudatállapothoz vezet, a szóban elmondott dolgoknak az ügyeleten csak egy töredékét képes bárki felfogni. Ezért kezdtem el a közösségi oldalaimra írásos, és ma már videós tájékoztatókat is készíteni, mert azt vettem észre, hogy így sokkal hatékonyabban működik az információátadás” – mesélte az orvos aki lapunknak több tévhitet is megcáfolt.

Novák Hunor bevallotta, miért küzd minden erejével a vírustagadók ellen

Novák Hunor minden erejével küzd az áltudományok terjedése ellen. Fotó: Novák Hunor YouTube csatorna

Ha kíváncsi vagy, hogy melyek ezek, keresd szerdán a Metropol napilapot vagy látogass el ismét a metropol.hu weboldalra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?