MEDICINA

Kiakadt Novák Hunor: így teszik egyes szülők lelki ronccsá a gyermekeiket

A népszerű orvos teljesen kiakadt, miután az egyik betege felelőtlenül döntött. Nem kímélte a szülőket.
  • Szerző: Ripost

Kifakadt a népszerű gyermekorvos, Novák Hunor nem kímélte a felelőtlen szülőket Facebook-posztjában! Novák szerint testi-lelki roncsokká válhatnak a gyerekek a felelőtlen szülők miatt, akiknek minden vágya, hogy gyermekük ételallergiás legyen. A háziorvos azután tört pálcát a gyermekeiket veszélyeztető szülők felett, miután az egyik betege allergiás tünetet produkált és vizsgálat helyett a család a gyermek diétáztatása mellett döntött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lemondta az időpontját (visszautaltam a vizsgálat díját), így rajta nem fogok tudni segíteni most. De fontos erről beszélni – kezdi posztját a népszerű háziorvos.

Mit eszik ez a szerencsétlen gyerek? ?

Egy hozzám bejelentkezett páciens kitöltötte a panaszbeküldő kérdőívet,...

Közzétette: Dr. Novák Hunor2021. április 20., kedd

 

A gyerekek testi-lelki roncsok lehetnek a fölösleges diétától

Novák szerint nagy divat lett a diéta, ami sok esetben ráadásul felesleges és káros is. Sok gyanútlan szülő tévesen értelmezi az allergiateszteket, és azok alapján diétáznak, miközben nincs is allergiájuk. Az ilyen gyerekek nagy részéből sajnos könnyen „testi-lelki roncs” lehet. Az orvos posztjában kiemeli: az ilyen diéta miatt a gyermekek kisebbre nőnek, koponyakörfogatuk is kisebb társaikéhoz képest, megnő a súlyos allergiás reakció és nagy az esélye különböző hiányállapotok kialakulásának is.

A népszerű háziorvos kiakadt a felelőtlen szülőkön

Novák Hunor szerint egyes szülők veszélyeztetik gyermekeiket a diétáztatással Fotó: Novák Hunor YouTube csatorna

A szülők saját vágyai dominálnak

A háziorvos szerint fontos beszélni az olyan szülőkről is, akiknek az a vágya, hogy gyermeke ételallergiás vagy gluténérzékeny legyen. Ő maga is tapasztalta már, hogy vannak olyan perverz szülők, akik ettől boldogok.

”Ha azt mondjuk, nem kell diéta, felháborodik és közli, hogy ő akkor sem adja neki, mert „káros”, vagy meg van győződve egyáltalán nem bizonyított vagy tévesen észlelt tünetekről, összefüggésekről, amit az adott étellel hoz kapcsolatba„ – írja Novák.

Novák Hunor a végén hangsúlyozza: nem a diéta ellen van, de a diéta nem „eleve jó”: csak a szükséges rossz lehet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?