Létrehozva: 2016.01.01.

Kegyetlenül másnapos vagy? Íme, a gyorssegély! 10 egyszerű megoldás!

Ha túl sokat iszol, akkor biztosan be fogsz rúgni. Pláne, ha kevered a piát. Ha éppen ez történt veled, legjobb, ha mielõbb kijózanodsz, mutatjuk hozzá a legjobb tippeket:

 

Az alkoholfogyasztásnak is megvan a maga menetrendje.

 

Ha kezdésként pálinkával vagy koktéllal nyitsz, majd ráiszol egy-két pohár sört, mindezt pedig borral öblíted le, tuti megvan a másnapi programod...

 

Jó lenne megszabadulni a kínos óráktól, lehetőleg minél gyorsabban!

1. Vizet, de gyorsan!

A másnaposság tüneteit fokozza a kóros kiszáradás. Ugyanis, az alkohol feldolgozásához a szervezeted vizet von el. Ez viszont hiányozni fog! Szóval, pótolni kell. Nagyon gyorsan! Ha már piálás közben kellő mennyiségű vizet iszol, nagyban csökkentheted a kellemetlen tüneteket. Sőt! Akár nullára is redukálhatod őket. Sokan úgy vélik, hogy a szénsavas ásványvizek még hatásosabbak.

2. Bloody Mary, avagy kutyaharapást szőrével!

Az egyik legjobb recept ősidők óta. A paradicsomlé önmagában is igen hatásos detoxikáló folyadék, de ha összedobsz egy Bloody Mary-t, az még jobb. Szóval: paradicsomlé, vodka és egy kis tabasco szósz! Elképesztő a hatás. Néhány plusz összetevőtől végképp verhetetlen lesz. Tegyél hozzá még pár csepp borecetet, citromlevet, hagymát, zellert, sót és borsot. Az egészet tedd egy mixerbe és le vele! A hatás azonnali lesz.

3. Reggelizz okosan a másnap ellen

Nem vicc! Tojás és szalonna. Próbáld ki és láss csodát! Fantasztikus reggeli, hogy ne a tegnap éjjelről szóljon a mai napod. Minél zsírosabb, annál jobb. Hatásossága a tojásban található cisztein nevű vegyületben rejlik. Segít a májadnak feldolgozni a mérgező dózisú alkoholt. Ráadásul, igazi energia bomba ez a mix, ami most nagyon kell, szegény meggyötört szervezetednek, hogy újra építse magát.

4. Ilyenkor orvosság: igyál kólát!

Tök mindegy, hogy normál esetben szereted-e vagy sem, biztos lehetsz benne, hogy a kóla most csak a hasznodra válhat. Mintha direkt másnaposság ellen találták volna fel! Épp olyan arányban tartalmaz koffeint, cukrot és ásványi anyagokat, ahhoz, hogy sokkal jobban legyél. A leghatékonyabb, ha jéghidegen és frissen kinyitva iszod. Semmiképp ne keverd ki belőle a szénsavat! Valamitől az az egyik legütősebb benne, amitől extra gyorsan hat.

5. Hass a gyümölcs erejével!

Közismert, hogy a narancslé igen hatásos másnaposság ellen, de ez csak azért van, mert jó a marketingje. Valójában szinte minden gyümölcs- vagy zöldséglé ugyanolyan jól működik. Ez azért van, mert magas a fruktóz tartalmuk. A juice nemcsak a szervezet számára könnyen felhasználható energiaforrás, hanem segítség a májadnak, hogy könnyebben bontsa le a vérbe került toxinokat. A másik ok, hogy az alkohol, mint vizelethajtó, sok vitamint kiürít a szervezetedből, amit a citrusfélék magas C-vitamin tartamukkal jelentős mértékben pótolnak.

6. Gyógynövény és csodafűszer

Ahogy a várandós nőknél, úgy a másnaposoknál is remek gyomornyugtató a gyömbér. A hányinger, a hányás, sajnos igen gyakori velejárója a másnapoknak. Egy jó gyömbér tea, vagy egy gyógynövényes cukorka nagyban hozzájárulhat, hogy ne juss el odáig. Ha te az a fajta másnapos vagy, akinél ez a probléma jelentkezhet, mindig legyen gyömbér a hűtődben duhaj éjszakák után. Sőt! Jobb ha előre lefőzöl egy nagy adag gyömbérteát, ne bízd a véletlenre a reggelt.

7. Umeboshi szilva, gyümölcsnek nem látszó segítő

Ha ismeretlennek tűnik a neve, az nem véletlen! Ez egy számunkra még új, de Japánban jól bevált gyógymód másnaposság ellen. Bár a neve szilva, felejtsd el, amit egy ilyen gyümölcstől elvárnál. Az umeboshi egy fonnyadt, kis sós, gyümölcsszerű valami. Lehet, hogy nem könnyű beszerezni, de ha egyszer megtaláltad, örökre,

szó szerint, örökre megoldódik ez a problémád.

Az umeboshi szilvát évszázadok óta májvédőként, ekcémára és egyéb bőrbetegségekre használják hazájában. Erős antibiotikus, fertőtlenítő és lúgosító hatású növény. Szerezz be párat és ébredj nyugodtan.

8. Mozdulj meg!

Szó sincs komoly tréningről, épp csak annyit kell mozognod, hogy a keringésed felgyorsuljon. Ezt onnan tudod, hogy kicsit megizzadsz. Nem futni kell, vagy aerobikozni, de egy kicsit gyorsabb séta, vagy néhány erőteljesebb jógagyakorlat az jöhet. Egy biztos: inni, inni kell mellé! Mégpedig tiszta vizet, és sokat! A szervezeted dolgozni kezd és méregteleníteni. Ennyi a minimum, hogy ezzel segítesz neki. Ha olyan rossz a helyzet, hogy nem szívesen hagyod el a hálószobád, néhány nyújtó gyakorlat, akkor is belefér!

8. Spárga. Ne csináld, csak edd meg!

Valószínűleg a legtöbb embernek eszébe sem jut, de ez nagy hiba. Számos vizsgálat igazolja, hogy a spárga fogyasztásával enyhül a hányinger, a fejfájás, de még a másnappal egy időben jelentkező letargia is. Magas az ásványi anyag tartalma, sok benne az aminosav és jelentős a vitamintartalma is, melyekből most biztosan rosszul állsz a tegnapi városi éjszakád után. Olcsó, egyszerű és többnyire kéznél van. Egy próbát biztosan megér.

9. Ne az arcod legyen savanyú

A number one megoldás, ha beütött a katasztrófa. Ha szereted, te leszel a legvidámabb túlélője a szilveszter éjszakának. Ha nem szereted, a helyedben akkor is megennénk. Ennél hatékonyabb kijózanító kaját ugyanis biztosan nem fogsz találni! Gondolj csak bele: mivel a savanyú káposzta természetes erjesztéssel készül, így rengeteg benne a probiotikum, ami segít a bélflórát helyreállítani. De hatékonysága nem ebben rejlik, hanem extra magas nátrium tartalmában! Az alkohol sajnos felborítja a szervezeted ásványi anyag háztartását, a másnaposan kiürülő nátrium, fejfájást és pokoli közérzetet okoz. Na, erre gyógyír a savanyú káposzta! És még finom is!

10. Vagy csak dobj be egy kefirt! Jól fog esni!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő dolog derült ki Deutsch Anita és Kinizsi Ottó házasságáról – videó

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Soha többé ne igyál vizet lefekvés előtt! Most derült ki, mit okoz

MEDICINA

Elárulta a hosszú élet titkát a 97 éves fitnesznagyi

MEDICINA

Indul a pitypangszezon! Nem is gondolnád, mi mindenre gyógyír

MEDICINA

A legszörnyűbb hang: ezt hallatja mindenki a halála előtt

MEDICINA

Rózsaszín lett a vizelete, más tünetet nem tapasztalt a rákbeteg férfi

MEDICINA

Így moss minden reggel arcot, sokáig ránctalan marad

MEDICINA

Íme egy olcsó fűszer, amiből jó, ha tavasszal többet eszel