MEDICINA

Íme a csodaszer, ami azonnal megszünteti a fejfájást!

Semmi sem segít a fejfájásodon? Íme, egy módszer, amellyel végre megszüntetheted a kellemetlenséget. Ráadásul ez a csodaszer egészen biztosan ott van már a konyhádban!
  • Szerző: Ripost

Több liter vizet megittál, és végigszagolgattad az összes illóolajat, de mégis fáj a fejed? Mielőtt bevennél egy erős fájdalomcsillapítót, adj egy esélyt egy természetes módszernek: a gyömbér ugyanis a fejfájást is képes megszüntetni.

Ez a gyökér erős gyulladáscsökkentő hatással bír, így akár fogfájás ellen is bevethető. A migrénre adott egyes gyógyszerekhez hasonlóan pedig a szervezet szerotonin, vagyis "boldogsághormon"-termelését is képes szabályozni.

A gyors hatásért dörzsölj egy kevés reszelt gyömbért a két szemöldököd közé, vagy a homlokodra. Először csak egy kis területen próbáld ki, nehogy kicsípje a bőröd, de ha bírod, akkor akár a teljes területen alkalmazhatod, ahol a fejfájást érzed.

Forrázd le a gyömbérdarabkákat, és az így készített teát idd meg, hogy az emésztőrendszeredet is helyre tedd – a legtöbb szerotonin ugyanis itt termelődik. Ha rendszeresen fogyasztasz gyömbérteát, ezzel akár meg is előzheted a gyakori fejfájást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?