MEDICINA

Hihetetlen, de ezért is fontos a nőknek a C-vitamin

Már fiatalon érdemes a mindennapi táplálkozásba és bőrápolásba is beépíteni a C-vitamint. A szervezeted nagyon hálás lesz érte később is. Ragyogni fogsz kívül-belül!

Az üzletekben rengeteg kozmetikai terméket vásárolhatsz, melyek segítik megőrizni bőröd szépségét. A kor haladtával, érdemes a bőr öregedését belülről is lassítanod. Figyelj táplálkozásodra, de legfőképpen a C-vitamin bevitelre. Lehet a krémekkel rövid távon javul a bőr szerkezete, de gondolkozz hosszú távon.

Az öregedés egyik fő felelőse a sejtek oxidációja. Az évek folyamán a bőrt érő káros hatások, sok napsütés, alkohol fogyasztás, méreg anyagok a sejtet támadják, így ez a bőrre is hatással van. Lassítsd le ezt a folyamatot! Mérsékeld a káros anyagok bevitelét, lásd el szervezetedet több antioxidánssal. Mi a legnagyobb segítség? A C-vitamin.

1. Táplálkozás

25 éves korban már nagyon fontos odafigyelned a C-vitamin bevitelre. Tested kollagén szintje évről-évre el kezd csökkenni. Az aszkorbinsav nagyon sok mindenre jó, bőröd egészsége és szépsége szempontjából mégis antioxidáns hatása miatt fontos, valamint azért, mert elengedhetetlen a kollagéntermelés folyamatához. Ez a fehérje felelős a sejtek rugalmasságáért, az inak, a kötő- és bőrszövetek feszességéért. Az aszkorbinsav vízben oldódik, elsődleges forrása  a citrom, narancs, mandarin, és a kivi zöldpaprika, cékla. A dohányzás nagymértékben akadályozza a hasznosulását, mivel ez a vitamin a nikotinsemlegesítésben is részt vesz.

2. Arcápoláshoz

Bár a C-vitamin nem fényvédő összetevő, jelentős antioxidáns hatása lehet, ennek köszönhetően védi a bőröd az UV-sugárzás okozta szabad gyököktől, és növeli a fölé kent fényvédő krém hatékonyságát. Reggel egy C-vitamin tartalmú szérum, fölé pedig egy jó fényvédő krém az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a bőrödért!

3. Pigment foltok ellen

A nap is nagyon károsítja a bőrt, az egyik jól látható jele ennek a pigmentfolt. Ha egyszer megjelenik, nagyon nehéz eltüntetni. A C-vitamin ebben is segít, halványítja a meglévőket, segít, hogy újabbak ne kerüljenek elő.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?