MEDICINA

Tegyél hagymát a talpadra, eszméletlen lesz a hatás

Nagyanyáink még tudták, hogy a hagyma igazi csodaszer. Nem csupán akkor lehet a segítségedre, ha megfáztál, de könnyebb vele megelőzni is a bajt. Mutatjuk, hogyan.
  • Szerző:

A hagyma nem csupán a főzésnél alapkellék, a gyógyításban is nagy segítség. Ma már kevésbé használjuk, helyette mindenki inkább a gyógyszerekre esküszik; pedig mind megelőzésben, mind gyógyításban kiváló segítőtárs. Az egyik legjobb módszer, ha néha éjszakára a talpadra kötözöl pár szelet hagymát; így ugyanis az egész szervezetedet jótékony hatások érik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Titokzatos pontok a talpon

A talpra kötözött hagyma az egész szervezetre jótékony hatással van. Fotó: Pixabay.com

Akármilyen furcsán hangzik, érdemes kipróbálni a talpra kötözött hagymát. A talpadon ugyanis olyan pontok vannak, melyek összeköttetésben állnak a belső szerveiddel. A reflexpontoknak is nevezett pontok az idegrendszerrel is szoros kapcsolatban vannak, ez a talpmasszázs alapja is: közel hétezer ilyen pont ismeretes. Ezeket a reflexpontokat érdemes rendszeresen stimulálni; régen ez magától megtörtént, amikor az emberek még mezítláb jártak. A talppontokra gyakorolt stimuláció serkenti a belső szervek működését. Ehhez azonban nem muszáj mezítláb járni; bőven elég egy-két fej hagyma is…

Ezért kell a hagyma a zokniba

A hagyma illóolajai, a foszforsav a talpon keresztül behatol a véráramba, így közömbösíti a baktériumokat csírákat, vírusokat. A hagymában található kénvegyületek gátolják a baktériumok szaporodását, de a kén az egészséges haj és körmök alapeleme is, sőt: az izmainknak is szüksége van rá. A hagymában található jótékony anyagok a talpon keresztül felszívódva az immunrendszert is erősítik, és megszüntetik a kellemetlen lábszagot is.

Így csináld magadnak

A hagyma a zokninak köszönhetően marad a helyén éjszakára.

Fogj egy lehetőleg vegyszermentes módon termelt hagymafejet; lehet lila- vörös vagy fehér hagyma is. Vágd fel közepesen vastag karikákra, majd az első szeletet tedd a lábujjaid mögötti talppárnákra, és húzd rá a zoknit. A következő szelet mehet mögé; ezt is rögzítsd a zoknival, majd tegyél még egyet a sarkadra, és kész is vagy. Hagyd magadon egész éjjel a hagymaszeleteket, hogy ki tudják fejteni jótékony hatásukat. A benne lévő anyagok segítenek a megfázás és influenza tüneteinek enyhítésében, kezelik a magas vérnyomást és az immunrendszeri panaszokat, de gyulladáscsökkentő hatásuk is ismert. Ha idegenkedsz a hagymás pakolástól, vásárolhatsz hagymaolaj koncentrátumot is; de sokkal olcsóbb és gyorsabb nagyanyáink módszere.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?