MEDICINA

Ez a két szer lehet a legjobb gyógyszer a köhögésre

A legutóbbi kutatások szerint a méz és a kávé keverékéből készített szirup nagyon hatékony lehet az olyan fertőző betegségeknél, amelyek elhúzódó tünete a köhögés.
címkék:
  • Szerző:

A vizsgálatba olyan felnőtteket vontak be, akik hosszú hetekig elhúzó köhögéstől szenvedtek valamilyen felső légúti fertőzés következményeként.

Fotó: 123rf

A kutatás során bebizonyosodott, hogy a méz és a kávé keveréke sokkal hatékonyabbnak bizonyult a tartós köhögés enyhítésére, mint a placebo. Nem beszélve arról, hogy a különféle szteroidokkal, vagy más gyógyszerekkel ellentétben a méz és a kávé keveréke kellemes ízű, biztonságosnak és hatékonynak volt mondható.

A szakértők 500 gramm mézet kevertek össze 70 gramm instant kávéval, úgy hogy egy sűrű pasztát kapjanak. Nyolcóránként adtak egy evőkanálnyi pasztát egy pohár meleg vízben elkeverve a betegeknek. A szakemberek hangsúlyozták, hogy gyerekeknél tilos ilyen módon köhögést csillapítani és felnőttek esetében is jobb az óvatosság, hiszen még nem született annyi vizsgálat, hogy biztonsággal állítható legyen a keverék pontos hatása.

címkék:
És ezeket olvastad már?