MEDICINA

Dühödt bika a férfi, ha klimaxos

Gondoltad volna, hogy a férfiakat is utoléri a változókor? És olyankor mind bizonyítani akar! Komoly kihívás ez a korszak a feleségeknek. Ám aki felismeri a férfiklimax tüneteit, könnyebben tud okos lenni a legkeményebb helyzetekben is.
címkék:

Ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is komoly hormonális változások kezdődnek az 50. év környékén. A here tesztoszteron-termelése csökken, ám a mellékvese által termelt tesztoszteronszerű előanyag még egy ideig képes pótolni a hormonhiányt. Hőhullámok, alvászavar és ingadozó hangulat szinte minden  esetben jelentkezik,

de tipikus tünet a hízás vagy a szexuális vágy csökkenése is.

Sokan egyszerűen betudják annak, hogy  mindez „a korral jár”.  persze igaz, arra viszont nem árt odafigyelni, hogy a változó korban  az uraknál is megnő a csontritkulás, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, valamint a prosztata-megnagyobbodás és egyéb prosztata-problémák kockázata. Az is előfordulhat, hogy az ágyban egyre gyakrabban éri kudarc az ötvenes-hatvanas férfiakat.

Lelki oldala is van!

Morcos és ingerült: ez a pánik!

A lelki tünetek közül a legjelentősebb az ingerlékenység, a hangulatingadozás, a türelmetlenség és a depresszió, de hozzájuk tartozik a „kapuzárási pánik” néven ismert tünetegyüttes is. Ilyenkor a pasi mindenáron bizonyítani azt akarja bizonyítani, ereje teljében van:  gyakran talál ki új, lehetőleg veszélyes hobbit és vadul csajozni kezd. Sok férfi épp ilyenkor újít be magának jóval fiatalabb szeretőt, aki mellett nem ritkán új életet is kezd. A felmérések egyébként azt mutatják, hogy a házasságból való kiugrás és az új család kiépítése elképesztő terhet ró a szervezetre, az idegekre.

Ez is az oka annak, hogy oly sok 50-es, 60-as férfi kap szívinfarktust és agyvérzést.

Segít az egészséges életmód!

Az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében a legjobb az életmódváltás. Az egészséges táplálkozás és a sport meghosszabbítja a szervezet hormonális aktivitását. És persze egy alapos orvosi kivizsgálás sem árthat!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?