KEDVENC

Robbantsd le az úszógumid! Zsírgyilkos gyakorlatok a derékháj ellen

Ezekkel a hatékony gyakorlatokkal csodás derekat varázsolhatsz magadnak. Vágj bele!
  • Szerző: Ripost

Vannak olyan területek egy nő testén, melyek különösen makacsul ragaszkodnak a felszedett felesleghez. Ilyen például a derék környéke, ahonnan sajnos nehéz eltüntetni az úszógumit. De nem lehetetlen!

Az első, és legfontosabb lépés, hogy odafigyelj a táplálkozásodra! Igyekezz minimálisra szorítani, esetleg teljesen elhagyni a finomított szénhidrátot, ez nagy segítségedre lesz a küzdelemben.

Azt is észben kell tartanod, hogy a súlyvesztés mindig a teljes testet érinti, az egyes területeket viszont szépen lehet formálni. Éppen ezért a lenti feladatsort egészítsd ki kardio mozgással. Otthoni tornához remek választás az is, ha 10-15 percig ugrókötelezel, sőt különösen szórakoztató, ha intenzíven táncolsz, majd ezután kezded el a derék szépítését. Ha pedig készen állsz a karcsúsítás tökéletesítésére, akkor a következő gyakorlatok jó szolgálatot tesznek majd.

1. Lábhúzással kombinált  plank

Ereszkedj le a talajra, fekvőtámasz pozícióba. Először jobb térded húzd oldaliránya a könyöködig, majd a balt. Derekadat alaposan megmozgatja majd, külön öröm, hogy ezalatt karod, vállad és hasad is dolgozni fog. Ismételd 1 percen át.

Feküdj a hátadra és folytasd a derék karcsúsítását egy szokatlannak tűnő, de nagyon hatékony feladattal.

2. Lábinga hanyatt fekvésben

Húzd fel a térdeid, lábszárad pedig mozgasd jobbra és balra úgy, hogy közben kezeddel megérinted a hozzád közelítő sarkadat. 1 percen keresztül ismételd, és olyan gyors tempót válassz, amilyen gyorsat csak tudsz.

Hamarosan a hasra is koncentrálunk majd, de előbb jöjjön egy utolsó feladat, ami a derék ívét szépíti.

3. Törzsdöntés oldalra

Térdelj a padlóra, karoddal nyújtózz felfelé. Egyik lábad hosszan nyújtsd ki és támaszkodj meg vele, teljes törzseddel és nyújtott karokkal pedig az ellentétes irányba hajolj mélyen, majd emelkedj vissza. 1 percen át végezd a gyakorlatot úgy, hogy lábcserét és karcserét csak félidőben végzel. Ha viszont bírod, akkor jó, ha 1-1 percet szánsz mindkét oldalra.

Elérkeztünk a hasfalhoz, először itt is az oldalsó területet vesszük kezelésbe.

4. Hasizom-erősítés

Feküdj a hátadra, térdedet húzd fel, tarkód mögött kulcsold össze a kezed, majd felülés közben könyököddel az ellentétes oldalú térdedhez közelíts. Ezt a feladatsort is 1 percen át végezd.

Végezetül ne feledkezzünk meg a has alsó szakaszáról. Ez a nehéz, de mozgalmas gyakorlat fogja megkoronázni munkádat.

4. Alsó hasizom erősítés

A maradj hanyatt fekvésben, nyújtott lábad pedig lendítsd magasra, majd ereszd vissza. Amikor lábad fellendíted, emeld meg a feneked, csípődet is. Amikor pedig visszaereszted a lábad, ne érintsd meg a földet vele, fékezz le a mozdulattal még azelőtt, hogy a talajhoz érnél. Ezt a gyakorlatot is 1 percen át ismételd.

FONTOS!

Ahogyan edződsz, úgy növelheted a gyakorlatokra szánt idő hosszát, sőt bővítheted a listádat további feladatokkal is. És ami szintén fontos: ne felejts el nyújtani, mielőtt befejeznéd az edzést. A nyújtás ugyanis nem csak az izomláz elkerülésében segít, de szépen formálja a testedet is.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?