ÉLETMÓDI

Íme a kertészek titka: ettől lesz őrületes a muskátlid! Az egész környék téged irigyel majd

Nem is gondolnád, milyen meglepő trükk fog fantasztikus hatást elérni a muskátlidnál. Figyelj és elámulsz!
  • Szerző: Ripost

A muskátli gyönyörű, hálás, látványos növény, erkélyre vagy kertbe még mindig a legnépszerűbb választás. Sőt, még az ablakok párkányán is csodásan mutat. Sok dolgot tudunk már arról, hogyan lehet igazán szép és egészséges töveket nevelni, most viszont kiderült néhány igazán izgalmas titok, amire nem is gondoltál volna.

1. Gyógytea

Megmaradt a gyógynövényekből készült teádból fél bögrényi? Ne öntsd ki, hanem locsold meg vele a muskátlit, és őrült hálás lesz érte.

2. Tojás főzővize

Ha keménytojást készítesz só nélküli főzővízben, akkor a levét hagyd kihűlni, és öntsd a muskátlid tövébe. Szuper tápanyagként működik!

3. Sör

Önts egy pohár sört egy liternyi locsolóvízhez, és a sör magas vitamintartalma miatt egyenesen burjánzásnak indul majd a növény. Alkalmazd nyugodtan akár heti két alkalommal is a módszert.

Nincs még vége! A folytatásért LAPOZZ!


4. Banánhéj

Normál esetben a szemetesbe dobnád, de ezentúl inkább alkalmanként áss kicsit belőle a muskátliföldbe. Új életre kel tőle a virágod, és ontja magából a bimbókat.

5. Mazsola és hüvelyesek áztatóleve

Amikor mazsolát áztatsz, borsót vagy babot puhítasz, akkor a megmaradó levet locsolásra használd, ne pedig a mosogatóba öntsd. Tele van értékes kinccsel, amitől egyenesen ragyogni fog a növényed.

6. Kávézacc

Semmiképp ne dobd a kukába! Hétről-hétre adj belőle keveset a muskátlidnak, hogy meseszép burjánzással köszönje meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?