ÉLETMÓDI

Így éld túl az ünnepi készülődést, ha szingli vagy

Nem egyszerű, de csak rajtad áll.

Tévedés azt gondolni, hogy egyedülállóként az ünnep a legnagyobb kihívás. Ilyenkor, amikor már javában készülődik mindenki a karácsonyra, és amikor már bőven zajlik a tervezgetés, hogy ki hol készül majd szilveszterezni, egy egyedülálló napról-napra egyre erősebben szembesül azzal, mi is vár majd rá a nagybetűs napokon. Sokan azt a taktikát választják, hogy elterelik a figyelmüket. Mások növekvő szorongással hallgatják az üzletekben felcsendülő karácsonyi slágereket. A szakértők szerint viszont vannak olyan trükkök, amiket nagyon is érdemes bevetni, mert kifejezetten megtérülnek!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vesd bele magad a készülődésbe

Tényleg teljesen biztos vagy benne, hogy a karácsony és a szilveszter csak a pároknak kedvez? Nem szeretnénk meggyőzni róla, hogy mennyivel jobb egyedülállóként készülni rá, de tény, hogy megspórolsz magadnak a közös örömök mellett sok munkát, na meg persze sok potenciális vitát is. A karácsony szépségét azonban te is megérdemled! Ajándékozd meg magad azzal az élménnyel, hogy csinosítgatod a lakásod, díszítgeted a környezeted és megéled a szívet melengető érzést, melyet az illatmécsesek, a karácsonyi fények és a szekrény mélyéről előkerülő gömbök és izzók jelképeznek.

Koncentrálj szeretteidre

A karácsony nem a szerelmesek ünnepe, az összetartozást mindenkivel megélheted, aki közel áll hozzád. Gondolj örömmel arra, hogy együtt leszel a családoddal, koccints a barátaiddal és élvezd ki a számodra fontos emberek közelségét, akik nélkül nem csak az ünnep, hanem az életed is egészen más lenne, mint amilyen.

Ajándékozd meg magad

Na persze ne arra gondolj, hogy dobozokat kellene rejtened magadnak a fa alá (vagyis akkor, ha van hozzá kedved, persze miért is ne...). Inkább az ünnep békességének és szentségének, a készülődés emelkedettségének ajándéka legyen az, ami feltöltést ad számodra. Amikor nehéz perceket vagy órákat élsz át, igenis tobzódj kicsit az ilyenkor mindenki számára annyira kedves és kellemes élményekben: egy finom forralt bor kortyolgatásában, a fahéj, a narancs és a szegfűszeg illatában, a mézeskalácsok bájosságában, a melegen pislákoló gyertyák gyönyörű árnyékában. Mint egy mesevilág, nem igaz? Tedd meséssé önmagadnak az egész hónapot! Legyél ezúttal te magad, akit szeretettel átölelsz képzeletben és cselekedetekkel is.

Gondoskodj másokról

Rengeteg ember van, akinek nem csak szerettei hiányoznak a téli időszakban, de akár még annak a lehetősége is, hogy egy laktató vacsorát fogyasszon el. Készíts megunt holmijaidból ajándékcsomagokat, vegyél részt gyerekeknek szóló adományozásban, add megunt könyveid egy szeretetszolgálatnak. Az érzés, hogy valami jót teszel, és hogy egy családnak vagy kisgyereknek emlékezetessé teszed az ünnepét, rendkívüli érzést ad majd neked is.