ÚTISÚGÓ

Horvátország rendkívüli biztonságot ígér a nyárra

Déli szomszédunk május végétől már a magyar vendégeket is várja.

Az első külföldi vendégek már fel is keresték a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot és a dubrovniki városfalat. Horvátországnak érdeke, hogy újraindítsa a turizmust, de az is érdeke, hogy akik idejönnek, egészségesek maradjanak – mondta Davor Bozinovic belügyminiszter.

Kiemelte: a Horvátországba történő belépést követni fogják a járványügyi szakemberek.

Horvátország május végén megnyitja határait a szlovén, az osztrák, a szlovák, a cseh és a magyar állampolgárok előtt. További jó hír, hogy Horvátországban már megnyitottak a vendéglátóipari létesítmények és az éttermek, valamint a strandok, az uszodák, a nemzeti parkok és a természetvédelmi parkok, továbbá egyes turisztikai attrakciók is, mint például Dubrovnik várfala.

A horvát házigazdák mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztonságban tudják az ide érkezőket.

Gari Cappelli idegenforgalmi miniszter elmondta: május 27-ig elkészül az a mobiltelefonos alkalmazás, amely elősegíti a beutazások felgyorsítását. A turistáknak így nem kell majd várakozniuk a határokon, a formanyomtatványokat előre kitölthetik, és pár perc alatt beléphetnek az országba. A turisták angol nyelven megkapnak minden információt arról, hogyan viselkedjenek a szállodákban, strandokon és éttermekben.

A magyar vendégekre idén is számítanak

A kiváló horvátországi járványügyi helyzetnek köszönhetően a határok lassan, de biztosan megnyílnak azon turisták előtt, akik a horvát tengerparton szeretnék eltölteni nyaralásukat. Az országba mindazok beutazhatnak, akiknek ingatlanjuk vagy hajójuk van Horvátországban és akik a határátlépéskor megfelelő dokumentumokkal igazolják tulajdonjogukat, illetve beutazásukat gazdasági és egyéb üzleti érdek indokolja. Azok is beutazhatnak, akik érvényes szállás- vagy charterfoglalással rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?