ÉLETMÓDI

Így vágd le otthon a hajad, most, hogy nincs fodrász

Ismét zárva a fodrász és te úgy érzed, így már rettenetes a frizurád? Nem igaz, hogy a férfiak ügyetlenek a hajvágáshoz. Ha elég bátor vagy, kezdj hozzá magad!

Hajvágás otthon nem is lehetetlen. Ha úgy ézed van egy kis kézügyességed, és elég sokat figyelted a fodrászod munkaközben, akkor már csak egy kis bátorság kell hozzá, és máris a kezedbe veheted a hajnyíró gépet. Nem mindenkinek ajánlatos, de ha te azon férfiak közé tartozol, akiknek van ehhez egy kis érzéke, akkor bizony, nem kell kivárnod, míg kinyitnak az üzletek. Néhány dologra viszont azért figyelj oda, így lesz tökéletes a hajvágás otthon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: shutterstock

Így igazítsd ki a rövid hajad hajnyíró géppel

  • Általános méret, hogy alul 6 mm-ről indulsz a haj felnyírására, de nyugodtan indulhatsz 9mm-es beállítással is és majd meglátod az elegendő-e, vagy lehullhat még az a 3 milliméter.
  • Hátul, középen, alul a tarkónál kezd a nyírást és két oldalra haladj, lentről felfelé mutató sávokban. Használj hozzá két tükröt.
  • Nyírás közben rendszeresen fésüld át a hajad, lépj hátra és ellenőrizzd a tükörben, szimmetrikus-e, amit addig csináltál.
  • Minél több nyírási hosszt állítasz be, annál jobb, fokozatosabb lesz az eredmény. Javasolt legalább hárommal elkészíteni a frizurát.
  • Alul indulj egy kiinduló nyírási hosszal, körülbelül a fül vonalától válts 2 mm-rel nagyobbra, majd pár centi után ismét növeld újabb 2 mm-rel.
  • Felül nagy bátorság kell, hozzá hogy fésűvel és ollóval kiigazítsd a hajad, ha ez már sok neked, akkor állítsd a hajnyírót a legnagyobb fokozatra és úgy vágd le.
  • Ha nem megy, kérhetsz a párodtól segítséget is!
  • Apró ötlet még, hogy helyezz a válladra egy törölközőt, vagy lepedőt, és a fürdőszobában érdemes ezt a műveletet végrehajtani, könnyű legyen magad után összesöpörni.

Ez a videó megmutatja, az alányírt oldalra fésült fazont, csak kövesd a lépéseket.

Ne feledd azért el, hogy a fodrászat is egy szakma, ezért készülj elő, és lassan, figyelmesen állj neki ennek a fontos feladatnak. Vígasztaljon, hogy ha elrontanád, akkor is segít a hajnyíró gép, divatos a rövid haj, akkor jöhet a 3 mm-es egységes frizura! Közeleg a jó idő, az sem lesz egy nagy baklövés!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?