YESSS

Így fesd be otthon a hajad

Nem tudsz most fodrászhoz menni? Így fesd be a hajad otthon, ha nincs más lehetőséged. Segítünk néhány trükkel.

Ha még soha nem festettél hajat, akkor azért érdemes néhány jó tanácsot megfogadni. Úgy tűnik, ez egy nagyon egyszerű folyamat, csak felkened a festéket figyelmesen, és 40 perc múlva lemosod. De ne fuss neki ilyen egyszerűen. Néhány ötlettel segítünk neked, mit érdemes tenned.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: instagram

Válassz hajfestéket

Természetesen akkor működik a legjobban az otthoni hajfestés, ha egyszínű a hajad, és ugyanolyanra szeretnéd befesteni. Válassz a hajszínedhez legközelebb álló hajfestéket. A választott árnyalat semmiképpen sem térjen nagyon el, ne most akarj más színt választani. A doboz alján látható az is, hogy ha valamennyire eltér a szín, akkor milyen színt várhatsz a festés után. Ha hosszú a hajad, akkor érdemes két doboz festéket venni.

Ne feledkezz meg az eszközökről

A festéshez mindenképpen szükséges egy hajfestő ecset, de ha nincs otthon, akkor egy fogkefe is megteszi. Kell hozzá egy kis tálka, amiben a festéket összekeverheted. Használj terítőkendőnek egy régi használt törölközőt. A festékekben találsz kesztyűt is.

A festés folyamata:

Vedd fel a kesztyűt és keverd össze a festéket a kis tálkába. Terítsd a törölközőt a válladra. Érdemes a hajad töve körül krémmel bekenni a bőröd, hogy a festék azt ne fogja be. A festést ecsettel vagy fogkefe segítségével kezdd mindig a haj tövénél. Utána tincsenként a választékoknál vidd fel a festéket. Amint a tövével végeztél, fésüld át az egész hajad, húzd össze a hajkoronádon, hogy a szín mindenütt egységes legyen. Amennyiben nincs segítséged, hogy hátul valaki felvigye a festéket, akkor használj két tükröt. Hagyd a festéket a hajadon, a hatóidő elteltével pedig mosd le, jó alaposan. A festék dobozában találsz még egy hajápoló pakolást, azt rakd fel a lemosott hajadra, és hagyd rajta nagyjából 5 percig. De a festés utáni első mosás alkalmával érdemes egy extra tápláló házi pakolást is feltenni, ez segít a károsodott hajszálakat helyreállítani. Így lesz ragyogó és puha a hajad. Ez persze nem kötelező. A dobozban lévő fixáló és kondicionáló balzsam is megteszi.

És ezeket olvastad már?