EZO

5 apró ezoterikus tárgy, ami szerencsét hoz az otthonodba

Rakj az otthonodba olyan tárgyakat, melyek megvédenek a negatív energiáktól, és szerencsét hoznak az életedbe!

A szerencsehozó tárgyak jól jönnek a lakásban, sose késő néhány ilyen apróságot beszerezni. A kultikus tárgyak ősi hagyományait a mai napig őrzik szerte a világban. Számtalan olyan apróság létezik, amit otthonodban őrizve, vagy magadnál viselve nagy segítségedre lehetnek. Ezek a tárgyak messzire űzik a gondosz szellemeket, rossz energiákat, teret adva annak, hogy szerencséd legyen az élet különböző területein. Ha szeretnéd távoltartani a negatív rezgéseket, akkor segtségedre lesznek ezek a szerencsehozó tárgyak. Mutatunk most belőle párat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Elefánt

Elefánt

Elefánt
Fotó: pixabay.com

Az elefánt szerencsehozó állat, ez a szimbólum, Buddhához és az indiai Ganesha (Ganésa) istenséghez kapcsolódik.

Számtalan tévhit kering a elefánt ormányával kapcsolatban. Ha tetszik, és elefántot választanál szerencsehozó szobornak vagy képnek, akkor arra is érdemes figyelned, merre mutat az állat ormánya.

Felfelé mutató:

Erőteljesebb energiákat vonz, elsősorban a karrier és a szerencse bevonzásához előnyös.

Lefelé mutató:

Nyugodtabb elefántot szimbolizál, az elefánt erejét és az akadályok legyőzését jelképezi.

2. Kristály ékszerek

Rózsakvarc

Rózsakvarc
Fotó: pixabay.com

A két szerencsét hozó ásvány az ametiszt és a rózsakvarc. A kristályok segítségével pozitív energiát csempészhetsz be az otthonodba. A legjobb, ha kiteszed az ablakba, és hagyod, hogy átragyogjon rajtuk a fény. De azt is megeheted, hogy egy szép ékszert vásárolsz, és magadon viseled az energiáit.

3. Álomfogó

Álomfogó

Álomfogó
Fotó: pixabay.com

Az indiánok hittek benne, hogy az álomfogó kiszűri a rossz álmokat. Jókat átengedi a rosszakat csapdába ejti. Az ágy fölé kell akasztani, hogy az ártó szellemeket is elűzze. A hagyomány szerint az álomfogó készítéséhez, tiszta gondolatokra, és békés lélekre van szükség, amilyen energiával készül, olyanok uralkodnak majd benne. Szerencsés az, akinek tiszták az álmai és a gondolatai.

4. Hórusz szeme

Hórusz szeme

Hórusz szeme
Fotó: pixabay.com

Igazi védelmező, az ókori Egyiptom egyik legjobban ismert jelképe. Hatalmas védő erejének köszönhetően mágikus szimbólummá vált, úgy gondolják, hogy védelmet, egészséget és megfiatalodást biztosít. Megakdályozza a szemmelverést, távoltartja a betegségeket.

5. Patkó

Patkó

Patkó
Fotó: pixabay.com

Nagyon népszerű tárgy, nem csoda, ha te is ismered. Az etruszkoktól származik, I.e 400-ból. A vándorló kelta törzseknek köszönhetően jelent meg Észak-Európában is. Ez a tárgy az ajtó fölé helyezve, az erdőben élő gonosz tündéreket tartja távol. Másfelöl a kelta hold isten, félhold szimbóluma, ha kelet felé állítod be az otthonodba, akkor magához vonzza a szerencsét, mint a mágnes. Vigyázz, mert ha lefelé áll, akkor szerencsétlenséget is hozhat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?