Létrehozva: 2021.03.26.

7 mágikus amulett, ami szerencsét hoz neked

Válassz egy védelmező, szerencsét hozó jelképet, hogy biztonságban érezd magad.

Már az ókori civilizációkban is ismertek voltak a szerencsét hozó amulettek, az egyiptomi és a görög kultúrákban mágikus tulajdonságokkal bírt egy-egy jelkép. Leginkább ékszerként viselték ezeket a tárgyakat, amelyek a gonosz energiákat és a félelmet is messzire űzték tulajdonosuktól. Más jelentőséggel bír, mint a talizmán, mert a talizmán kifejezetten egy személynek készül konkrét segítő célzattal, míg a szerencsehozó amulett védelemre is szolgál és bárki viselheti.

Ha te is szeretnéd bevonzani a szerencsét és távol tartani magadtól az ártó energiákat, válassz magadnak egy személyiségedhez illő amulettet!

A döntésednél vedd figyelembe a szimbólum jelentését: olyan amulettet válassz, amit a legközelebb érzel magadhoz és aminek a jelentésével azonosulni tudsz.

Ankh-kereszt vagy a Nílus kulcsa: Az egyik legerőteljesebb szimbólum, amit amulettként viseltek az ősi Egyiptomban, jelentése: az élet kulcsa. A fáraók a tudás és az öröklét jelképeként viselték. Viselése jólétet, fokozott életenergiát ad a viselőjének. Távol tartja a betegségeket és a negatív erőket, hosszú életet biztosít.

Fotó: shutterstock

Hamza vagy Fatima keze: a közismert jobb kéz szimbólum egy a mezopotámiai civilizáció óta használatos amulett, ami az ártó és ördögi erők ellen véd, valamint hatalmat, áldást és szerencsét hoz. Gyakran együtt használják a nazar gyönggyel, így a két szimbólumból álló amulett megvéd az ártó szemektől is.

Hórusz szeme: Igazi védelmező amulett, az ókori Egyiptom egyik legjobban ismert jelképe. Hatalmas védő erejének köszönhetően mágikus szimbólummá vált, úgy gondolják, hogy védelmet, egészséget és megfiatalodást biztosít.

Kelta kígyó: a druida papok a kígyóknak bölcsességet és jóstehetséget tulajdonítottak. A saját farkába harapó kígyó a tökéletességet, a végtelenséget és a halhatatlanságot jelképezi, viselőjét az önmegvalósításban segíti.

Kulcs: Az egyik legkedveltebb szimbólum, hiszen nagyon sok jelentés társulhat hozzá. Jelképezi a hatalmat és a vágyat, amivel kinyithatod a Tudás Kapuját. Ugyanakkor a lelkedet is megtestesíti, valamint segít annak az átformálásában, hogy izgalmasabbá tehesd az életed. Új kapukat és új lehetőségeket nyit meg előtted.

Fotó: shutterstock

Szkarabeusz bogár: Az ókori egyiptomiak szentként tisztelték ezt a bogarat, ezért fontos volt, hogy a szkarabeuszt a testükön hordozzák. Hittek abban, hogy varázsereje megvédi őket a bajtól, betegségtől, a rossz szellemektől. Emellett szerencsét, boldogságot, jólétet is hoz a rendszeres viselése.

Patkó: Eredetileg pogány szimbólum volt, de a keresztények is átvették és használják mind a mai napig. Védelmi erőt tulajdonítanak neki, ráadásul pluszban hordozza a hetes szám szerencsehozó erejét is, ugyanis hét szeget vertek a patkóba, amikor felhelyezték a lovak lábára. Az aranyszínű patkó megsokszorozza a szerencsét, mivel az arany önmagában is Fortuna erejét hordozza.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

„Egyszerűen a folyosón felejtették, egyetlen orvos sem pillantott rá” – Tamara 12 órát szenvedett magára hagyva a kórház folyosóján, belehalt

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Sorsfordító lesz a tavasz, ezekre a csillagjegyekre nagy lehetőség vár

EZO

Ezekre a csillagjegyekre rátalál a boldogság nagypénteken

EZO

4 csillagjegy, aki áprilisban nagy változásokat él át a szerelemben és a karrierben egyaránt

EZO

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

EZO

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

EZO

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

EZO

Ezt a 3 csillagjegyet áprilisban megjutalmazzák az égiek

EZO

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat