EZO

Ez a három csillagjegy nem tudja elengedni a múltat, köztük vagy?

Tartósan a múltban élni nem jó ötlet. Néhány csillagjegy azonban nehezebben képes elengedni a múltat, mint a többiek, és tovább rágódik minden olyasmin, amit jobb lenne már elfelejteni. Te vajon közéjük tartozol?

Mindannyiunknak van egy lelki „bőröndje”, amelyikben hajlamosak vagyunk akár évtizedekig is cipelni egy szakítást, egy elutasítást, vagy akár egy rosszul sikerült randit. Ehhez a csillagjegyünknek is köze van: három jegy szülöttei különösen nehezen tudják elengedni a múltat, és sokáig rágódnak a kudarcaikon. Persze nem mindegy, hogy ez puszta rágódás, vagy inkább a következtetések levonása, és hasznosítása – ez mindhármuk esetében másként alakul. De melyik lehet ez a három jegy?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elengedni a múltat 01

Nem kos dolog tartósan a múltban ragadni
Fotó: Pixabay.com

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.): mindent sokáig elemeznek

A Szűz jegyűek maximalisták, és a részletek rabjai. Ennek megfelelően mindent sokáig elemeznek, és cipelnek magukkal. Ha valamiről úgy érzik, nem sikerült tökéletesen, újra és újra lejátsszák magukban, és különféle végkifejleteket találnak ki az eseményekhez. Közben pedig természetesen ostorozzák magukat, hiszen náluk a hiba nem megengedhető dolog. Nehezen tudják elengedni a múltat, és az is eltart egy ideig, amíg tanulnak belőle. Ha viszont levonták a megfelelő következtetést, ritkán követik el még egyszer ugyanazt a hibát.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.): a múltba nézés megszépíti a dolgokat

Az Oroszlán szülöttek nem szívesen fogadják el, ha valamiben kudarcot vallanak. Épp ezért nem képesek könnyen elengedni az ilyen emlékeket. Amikor sokadszor is lejátsszák magukban az eseményeket, a fantáziájuk megszépíti a történetet. Azért nem képesek elengedni a múltat, mert minden újrajátszásnál jobb helyzetben látják magukat, mint amilyenben voltak. A végén arról is meg tudják győzni magukat, hogy voltaképpen győztesként kerültek ki a szituációból. Ha viszont végül arra jutnak, hogy nem is történt semmi rossz, akkor tanulni sem igen képesek az eseményekből!

Elengedni a múltat 02

Az oroszlán gondolatban megszépíti az emlékeit
Fotó: Pixabay.com

Bika (április 20. – május 20.): elengedni a múltat? Még mit nem!

A Bika a horoszkóp egyik legmakacsabb (ha nem a legmakacsabb) jegye. Stabilitásra és kiszámíthatóságra van szüksége, sokszor épp ezért nem tudja elengedni a múltat. Minden aprósághoz ragaszkodik. a sikerei fényében utólag is szeret sütkérezni, a kudarcait viszont leckékre fordítja le. Szerencsére ezeket a leckéket képes a későbbiekben hasznosítani, de az tény, hogy nehezen felejt. Bár nem szívesen emlékszik vissza a kudarcaira, amikor azt hallja, hogy hasznosabb lenne elengedni a múltat, csökönyösen megtagadja ezt, hiszen ezek az emlékek is az élete részei.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?