ÉLETMÓDI

Döbbenetes felvétel készült a Magyarországon tomboló viharokról – VIDEÓ

Az egész országot körbeutazta a viharvadász, hogy elcsípje a leglátványosabb pillanatokat.
  • Szerző: D.K.

Az biztos, hogy kivételes időjárási körülmények közepette egészen más arcát mutatja nemcsak a természet, de az épített környezet is. Amikor dacosan tép a szél és eszelős iramban száguldoznak a felhők az égen, pláne, ha még villámlik is, egészen drámaivá válhat a látvány.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Balatonvilágos, 2020. augusztus 17.( Fotó: Czakó Balázs)

A tomboló viharoknak ráadásul mindig vannak csúcspillanatai, melyeket megörökíteni olyan, mint amikor a vadász kilő egy kapitális nagyvadat. A viharvadász is ugrásra készen várja a megfelelő pillanatot, és mindenképpen ott akar lenni a meteorológiai események sűrűjében: el akarja csípni kamerájával a sok ágra szakadva lecsapó villámot,

Szekszárd, 2016 (Fotó: Czakó Balázs)

a szupercellát, vagy ahogy az orkán erejű széltől több méter magasra csapnak a Balaton hullámai.

Vihar Siófok térségében, 2014 (Fotó: Czakó Balázs)

A természet ereje ugyanis nemcsak félelmetes, hanem egyben lenyűgöző is...

Czakó Balázs fotóművész néhány évvel ezelőtt kóstolt bele a viharvadászatba, azóta nem hagyja nyugodni a téma. Figyeli az előrejelzéseket, és amikor bárhol az országban jelentékeny légköri esemény készül, csak szól hűséges társának, Puppy kutyának és már indulnak is kamerákkal a helyszínre.

A rettenthetetlen Puppy kutya mindig bevetésre készen (Fotó: Czakó Balázs)

El lehet képzelni, hogy az elmúlt 6 év során mennyi, de mennyi fantasztikus felvételt készített a páros! A legjobbakat Balázs egy mellbevágóan látványos klipbe sűrítette, indítsd el a felvételt és elámulsz!

A cikázó felhők a videóban Jakab András „AZA” zenéjére táncolnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?