DIÉTA

Tudod, mi történik veled, ha leszoksz a cukorról? Mutatjuk!

címkék:
  • Szerző: Ripost

Szebb lett a bőröm

Az első, amit mindenki észrevett, hogy a bőröm kisimult, és puhább lett, ráadásul ma kevesebb a ráncom, mint öt éve. A cukor ugyanis a glikáció nevű folyamaton keresztül felgyorsítja az öregedést, roncsolja a bőrben levő kollagént és elasztint, amitől a bőr veszít rugalmasságából, ragyogásából és az ellenállóképessége is csökken.

Nem foglalkozom annyit a kajával

Régebben étkezés után fél órával már kimondhatatlanul vágytam valami édességre, ez pedig bűntudathoz vezetett. A cukormentes életmód ötödik hetében mindez egyszerűen elmúlt. Ma naponta háromszor eszem, és soha nem érzek bűntudatot. Ez maga a szabadság!

Hihetetlen tempóban fogyni kezdtem

A pajzsmirigybetegségem miatt körülbelül 15 kilót szedtem fel, amit sehogyan sem tudtam leadni. A cukor nélküli élet első nyolc hete alatt viszont máris lement 5 kiló, a következő 6 hónapban pedig a maradék 10, ráadásul ezek a kilók azóta sem jöttek vissza. Pedig a pajzsmirigybetegség egyik fő tünete épp a súlyingadozás.

Megszűntek a fájdalmaim

Évekig küzdöttem az ízületi és hátfájdalommal. Ahogy abbahagytam a cukorevést, ez megszűnt, szinte az összes gyulladás eltűnt a szervezetemből. Ha pedig mégis eszem egy kevés cukrot, azonnal fellángolnak a gyulladások, épp ezért egyre kevesebbszer csábulok el.

Jobb lett a hangulatom

Amíg a cukor szerepelt az étrendemben, alvászavarokkal, szorongással és depresszióval küzdöttem. Mindent kipróbáltam ellenük, de ma már látom, hogy a cukor okozta mindezt. Amikor ugyanis cukor helyett egészséges zsiradékokat, fehérjéket é zöldségeket kezdtem fogyasztani, egyből több lett az energiám, és a hangulatom is javult.

címkék:
És ezeket olvastad már?