DIÉTA

Hízlal a wifi, többet eszel tőle!

Amerre csak nézel, mindenhol elektronikus eszközök vesznek körül, és már a legeldugottabb helyeken is mûködik az internet. De arra biztos nem gondoltál, hogy a sok kütyü és a wifi használata súlygyarapodást okoz!

Talán te is évek óta gyanakodva figyeled a kütyükről szóló figyelmeztetéseket. Mert tényleg nehéz elhinni, hogy a különböző elektronikus eszközök, a rádiófrekvenciás sugárzások semmilyen káros hatással nincsenek a testükre!

A mikró vagy a telefon a veszélyesebb?

Akadnak, akik a legdurvább betegségek: a leukémia, a rák, vagy az Alzheimer-kór egyre gyakoribb megjelenéséért is ezeket az eszközöket okolják. Mások viszont azt állítják, már egy mikrohullámú sütő is sokkal veszélyesebb, mint egy telefon vagy egy wifi-router, mert nagyobb teljesítménnyel dolgozik.

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO elektromágneses mezőkkel foglalkozó társaságának széleskörű kutatásai szerint, ha valaki egy évet tölt egy Wi-Fi hozzáférési pontnál, körülbelül olyan erősségben teszi ki magát a rádióhullámok hatásának, mintha 20 percet töltene mobiltelefonálással. Mindez tehát nem tűnik túl nagy dózisnak. Ugyanakkor elhangzott,

hogy igenis léteznek olyan emberek, akik ezekre a mágneses mezőkre érzékenyebbek lehetnek.

Valahogy úgy kell ezt elképzelni, mint a napozást. Hiszen a napfény sem káros ésszerű határokon belül, de ha nyakra-főre égeted magad a napon, akkor könnyen előfordulhat, hogy a túlzott sütkérezés rákos megbetegedéshez vezet.

 

Mit érzel, ha érzékeny vagy?

- Fejfájás, migrénes tünetek

- Alvászavar, fáradékonyság

- Koncentrációs problémák

- Különféle anyagcsere- és immunrendszeri problémák

 

Mit tehetsz, hogy óvd magad?

– Ha nem használod az adott készüléket,  mindig kapcsold ki.

- Mobiltelefonhoz vásárolj kihangosítót vagy fülhallgatót!

- Éjszakára húzd ki a konnektorból a gépeket.

- A háló- és gyerekszobában ne használj se rádiófrekvenciás, se elektromos berendezéseket!

- Amikor csak teheted, kapcsold ki a routert és a mobilt, és még véletlenül se hordd nyakba akasztva vagy zsebre vágva

- Minél többet mozdulj ki otthonról a természetbe, hogy legalább addig tehermentesítsd a szervezetedet
 

Az elektroszmog hizlal?

Egy friss kutatás szerint az elektroszmog okozta kialvatlanság következtében változhatnak az étkezési szokások is, amelynek hátterében hormonális változások állnak. Ha napi hat órát, vagy annál kevesebbet alszol hosszú időn keresztül, akkor a szervezetedben ugrásszerűen megnő az étvágy szabályozásáért felelős hormonok termelődése.

Emiatt nagyobb adagokat eszel, és sokkal többet nassolsz. És ha semmiképp nem tudsz úrrá lenni falánkságodon, válassz inkább egészséges csipegetnivalókat!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?