DIÉTA

11 diétás tipp lusta csajoknak

Azt hitted, hogy a fogyáshoz legalább napi 25 óra edzés és aszkéta-életmód kell? Dehogy! Néha a legkisebb változtatás hozza a legnagyobb eredményt.
címkék:

1. Kortyolgass kávét! A koffein akár három órán keresztül is csúcsra járathatja a zsírégetést. Ha nem szereted a kávét, zöldteát is ihatsz.

2. Legyél instabil! Ha fitneszlabdán ülsz, a testednek minden pillanatban meg kell küzdenie a stabilitásáért. Ezzel napi 260 kalóriával többet égetsz el, mintha egy kényelmes székben pihentetnéd a fenekedet.

3. Utánozd a paleósokat! ( vagy légy paleós!) Iktasd ki a szénhidrátokat heti két napon – ezzel még a főállású paleósoknál is többet fogyhatsz.

4. Ha rágcsálni akarsz, rágcsálj rágót! Szabad fordításban: 10 százalékkal kevesebbet fogsz enni.

5. Csavard le! A zsírégetéshez legoptimálisabb hőmérséklet: 18 Celsius-fok. (Na jó, megfagyni azért nem kell, 20 fokig még minden oké!)

6. Rendelj ázsiai kaját! A fűszeres kaja 23 százalékkal nagyobb sebességre állítja az anyagcserédet. Ezen az oldalon rengeteg thai receptet olvashatsz.

7. Lógj el egy edzést! A kutatók szerint heti kétszeri erősítő edzéssel ugyanannyi izmot lehet építeni, mint heti háromszorival.

8. Nyugi! A stresszes csajok körülbelül napi 104 kalóriával kevesebbet égetnek el, mint a nyugisak. Megéri idegeskedni?

9. Hagyd ki a második sört! Ha két sört hajtasz fel egy este, az akár 73 százalékkal is lelassíthatja a zsírégetést. Legyen elég egy! ( vagy egy sem!)

10. Izegj-mozogj! Ha munka közben izegsz-mozogsz, dobolsz az asztalon, vagy a lábaddal topogsz a padlón, több száz kalóriával többet fogyasztasz, mint ha csendben, nyugodtan ülnél.

11. A kevesebb több. 10 percnyi közepes tempójú mozgás egy teljes órára pörgeti fel az anyagcserét. Vagyis minden órában állj fel tíz percre, és mozgasd meg magad.

címkék:
És ezeket olvastad már?