CSALÁDOK

Megható: így köszöntötték anyák napján a karanténba zárt nagymamát az unokái

A koronavírus-járvány beárnyékolta az anyák napját az Egyesült Királyságban, de szerencsére sokan találtak alternatív megoldásokat, hogy felköszöntsék a nagyszüleiket.

Az anyák napját minden év május első vasárnapján ünneplik a legtöbb európai országban, Magyarországon is. Azonban az angolszász országokban, például az Egyesült Királyságban, vagy Írországban nagyböjt negyedik vasárnapjára esik ez a gyönyörű ünnepnap, tehát idén épp március 22-én tartották.

Az idei anyák napját sajnos beárnyékolta az új kínai koronavírus-járvány Nagy-Britanniában – és vélhetően nálunk sem lesz felhőtlen örömünnep. Az egészségügyi vészhelyzet miatt hozott részleges kijárási tilalomról szóló intézkedések hatására a szigetországban sokan meg sem látogatták az idős szüleiket, vagy nagyszüleiket, hogy véletlenül se adják tovább nekik a Covid-19 névre keresztelt kórokozót.

Alternatív anyák napi köszöntések azonban akadtak szép számmal. Az Anglia észak-nyugati részén található Knutsfordban élő fiatal testvérpár, Isaac és Ben például nagymamájuk lakásának egyik ablakán keresztül köszöntötték fel nagyszülőjüket. Vittek neki egy egy csokor virágot, egy hatalmas rajzot, amit szigorúan úgy adtak át neki, hogy véletlenül se történjen közöttük fizikai kontaktus.

„Egyszerre volt nagyon furcsa és nagyon megható így felköszönteni a nagymamát. Tudom, hogy fontos most távol maradni a mamától és papától a koronavírus miatt. Nagyon örült annak, hogy meglátogattuk, de szerintem szomorú is volt egy picit, mert nem engedhetett be minket az otthonában.”fogalmazott a Metro internetes kiadásának Ben, aki nagyon meg szerette volna ölelni a nagymamáját, mint minden egyes alkalommal, amikor meglátogatja.

Az erősen veszélyeztetett korcsoportba tartozó, és jelenleg önkéntes karanténban tartózkodó 68 éves nagymama, Sue és férje, a 71 éves Alan a körülmények ellenére nagyon örültek az unokáik látogatásának.

„Nagyon jót beszélgettünk az ablaküvegen keresztül. Nagyon szívmelengető volt látni őket, hisz nagyjából egy hete vagyok bezárkózva az otthonomba. Kicsit furcsa volt a találkozó, de sokkal jobban érzem magam, hogy hosszú idő után végre újra láthattam őket.” – mondta a brit sajtónak Sue, a nagymama.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?