Létrehozva: 2019.10.27.

5 perc alatt kiolvad a fagyasztott hús ezzel a szuper trükkel!

Nem kell többé órákon át várnod, hogy felolvadjon a csirkemell.

Bosszantó, sőt néha kétségbeejtő, amikor elfelejti az ember időben kivenni a húst a mélyhűtőből, pedig már nekiállna főzni. De előfordul az is, hogy váratlan helyzetben kell gyorsan alkotni valamit, amihez nincs más alapanyag, csak ami a fagyasztóban van.

A mikrózás és a forró víz nem túl ideális a gyors olvasztáshoz, hiszen a hús ilyenkor hajlamos szétázni, esetleg kívül kissé megfőni, mialatt bent még kőkemény marad. De itt a tökéletes megoldás: kipróbáltuk és remekül működik!

instagram

  • Fogj két fazekat, mely fémből készült.
  • Az egyiket fordítsd fejjel lefelé, és helyezd rá a fagyott húst, melyet előzőleg műanyagba csomagoltál.
  • A másik fazékba tölts nagy adag forró vizet, és tedd rá a hús tetejére a lábost.
  • Hagyd így néhány percig, majd fordítsd meg a húst. Újabb néhány perc elteltével pedig csak várd, hogy a fizika és a természet elvégezze a dolgát.
  • A komplett csirkemell esetében ez a módszer 10 perc alatt felolvasztja a husit. Szeletelt húsok esetén mindössze 5 perc, és már neki is állhatsz a főzésnek!
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek