kulcsár edina
Egy finom görögdinnye leves vagy sangria a forró nyári délutánra? 3 szuper receptet mutatunk ebbõl az isteni gyümölcsbõl!
Falatnyi darabokra vágj görögdinnyét és sárgadinnyét. Az öntethez keverj össze 1 teáskanál mézet, 2 evőkanál citrom- vagy lime-levet, 1 teáskanál aprított mentalevelet, és öntsd nyakon vele a felkockázott dinnyehalmot!
Vágj kockákra 15 dkg görögdinnyét, 2 paradicsomot és 1 kígyóuborkát. Pürésítsd ezeket a hozzávalókat, majd adj hozzá 1 teáskanál citromlevet, 1 csipet sót, 1 teáskanál durvára vágott bazsalikomot és 1/2 fej apróra vágott hagymát. Hűtőben engedd összeérni 1-2 órán át az ízeket, majd kecsesajttal vagy magában fogyaszd ezt a finom, fűszeres, hűsítő levest!
Egy 7-8 kilós görögdinnyét kockázz fel, szintén vágd kockákra egy kisebb sárgadinnye felét, 2 közepes és hámozott őszibarackot, 20 dkg magozott meggyet, adj a gyümölcsökhöz 2-2 marék áfonyát és málnát, ha éppen akad otthon. Keverd össze a gyümölcsöket és öntsd hozzá 3 citrom és 3 narancs levét, 5 dkg cukrot és 1 liter félédes fehérbort. Akkor lesz tökéletes, ha legalább 2-3 órára hűtőbe teszed és hagyod, hogy összeérjenek az ízek!