tóth gabi
Az olaszok kedvenc fűszernövénye a bazsalikom, de mi is legalább ennyire imádjuk. Szerencsére a kertedben, az erkélyen, sőt a konyhában is egyszerűen nevelheted!
A csodás illatú bazsalikom imádja a rengeteg napfényt, illetve, ha mindig kellőképpen nedves a földje. Magról vethető növény, de ilyenkor már könnyen megvásárolhatsz palántát is. A készre nevelt palántákat kiültetheted a szabadba, a bazsalikom nagyon hálás növény, dús leveleket hoz és gyorsan növekszik.
Hamarosan eléri azt a méretet, hogy naponta tudsz róla szedni akár egész maroknyi friss levelet. Ha ezt használod az olasz ízvilágú ételekhez - tésztafélékhez, pizzához, vagy akár eperfagyihoz -, igazi kulináris élvezetben lesz részed! Ha friss fűszernövénnyel ízesítesz az egyenesen szuper, de már azzal is extra szintre emeled az ételeidet, ha az illatos zöld levelekkel díszítesz tálaláskor. A bazsalikomokot nagyon egyszerű szaporítani, úgyhogy nem kell újra és újra megvennned a tövet. Mutatjuk lépéstől lépésre a teendőket vele.
Ha megeredt a bazsalikom és már egy egész bazsalikomdzsungel van a konyhádban, fantasztikus dolgokat készíthetsz belőle. A szaporított töveket akár ajándékba adhatod, ugyan csak egy apróság, mégis minden nő kivétel nélkül örül neki!
Ha a virágboltokban vagy bevásárlóközpontban kapható cserepes bazsalikomnövényt választottad, azt is tovább nevelheted. Fontos, hogy a hazaszállításnál vigyázz rá, mivel könnyen törnek az ágai. A következő időszaban elegendő tápanyagot is adj neki. A szobában, konyhában nevelt növény is meghálálja a tápanyagot. Új leveleket növeszt.
Olasz ételekhez, tésztákhoz, salátákhoz kiváló! A bazsalikom ráadásul nagyon egészséges is!