Létrehozva: 2022.09.22.

Nagyanyáink filléres titka, ettől lesz szép a bőr

Gyógyhatása miatt már régóta használják, elsősorban légúti megbetegedések orvoslásra.

A természetes kristály só 84 különböző ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Gyógyhatása miatt már régóta használják, de a kozmetikában is egyre nagyobb szerepet kap, mint az egyik legtermészetesebb szépítőszerünk. A himalájai kristály só eltávolítja az elhalt hámsejteket, javítja a sejtek anyagcseréjét, szabályozza a faggyúműködést.
 

A kristálysó szerepe a bőrápolásban:

A só szappan

A só szappan egy kristálysó darab, ami szappan formára van alakítva, innen kapta a nevét. De nem mosakodásra szolgál, hanem úgy használhatjuk mintha egy krém lenne. A só szappan, száz százalékos kristálysó, kémiai adalékanyagot nem tartalmaz. Rendkívül kiegyenlítő hatással van a bőrre. Helyreállítja a sav-lúg háztartást, a bőr pH - értékét. A só használatával, a kémiai vegyszerekkel ellentétben nem tömítjük el a bőrt, így az képes lesz lélegezni, önmagát regenerálni. A só szappan mindenféle bőr típusra egyaránt használható.

Száraz bőrnél

a só lezárja a bőr felületet, nem engedi kipárologni a nedvességet.

Zsíros bőrnél

kiegyenlítő hatása miatt, harmonizálja a túlzott faggyú termelődést.

Pattanásos, tinédzser bőrnél

segíti a hormonháztartást egyensúlyba hozni, valamint gyulladás csökkentő hatású.

Öregedő bőrnél

serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt.

Tiszta és szennyeződésmentes

A himalájai kristálysó egyike a legtisztább és legjótékonyabb hatású sóknak. Körülbelül 250 millió évvel ezelőtt a Nap elpárologtatta az Ősóceánt. Az óceántól elkülönülő öblökben teljesen tisztán maradt ott a kristálysó. Ezeknek a só-szigeteknek a nagy része a Himalája hegység keletkezésekor, kb. 70 millió évvel ezelőtt a föld mélyére kerültek, ahol nagy nyomás alatt összepréselődtek. Így ez a só azokból az időkből származik, amikor a Föld még ősi, természetes egyensúlyban volt. Ezért tiszta és szennyeződés mentes. Ma ez a kristálysó a Himalája mélyén eltemetve található, és a mai napig természetes módon, kézzel bányásszák. Nem a mostani rendkívül szennyezett tengerekből nyerik lepárlással.

Hogyan használjuk a só szappant?

A tiszta bőr felületre vigyük fel a sót. Nedvesítsük be a só szappant és közvetlenül a kristály darabbal kenjük be a bőrt. Vagy a só szappant feloldva, a tömény sóoldattal kenjük be az arcunkat. Az oldat elkészítéséhez a só szappant tegyük bele egy pohárba és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. A víz leold annyit a sóból, hogy az egy telített kb. 26 %- os sóoldat lesz. Egy sószappan kb. 200 gramm, erre összesen 600 ml vizet lehet önteni, hogy az oldat telített legyen. Mindaddig, míg fel nem oldódott só darab van az oldatban, addig telített az oldat. Ezzel kenjük be az arcot. Ezután hagyjuk megszáradni! A kezdeti csípő érzést a bőr irritációja okozza, ez elmúlik 2-5 percen belül. A bőrön kikristályosodott sót száraz kézzel illetve tiszta ruhával az idő elteltével letörölhetjük. Amennyiben a bőr feszül ne kenjünk rá azonnal semmit, hanem várjunk kb. 20 percet. Általában ez elég idő ahhoz, hogy meginduljon a faggyú termelődés és elmúljon a feszülő érzés. Egy só szappan kb. 2 - 3 hónapra elegendő. A bőrünket kezdetben minden mosakodás után kenjük be sóval, majd ahogy a bőr egészségesebbé válik már csak igény szerint alkalmazzuk a sót.

Fontos tudni!

Ne használjunk semmiféle krémet, kenőcsöt a só szappan használata után! A só használata előidézhet egy kezdeti rosszabbodást pl.: még több pattanás lesz eleinte a bőrön. De ez a méregtelenítés jele. Ne ijedjünk meg, hagyjuk a bőrünket regenerálódni. A bőr napról napra szebbé, egészségesebbé válik.

Ne kenjünk rá semmilyen krémeket, csak természetes növényi olajat (kókusz, avokadó, mandula olaj), azt is csak, ha muszáj!

Mire jó még a só?

  • A só használható borotválkozás után is, arcszesz helyett. Megnyugtatja a bőrt, elmulasztja a kipirosodást. Állandó használatával elmúlnak a szőrtüsző gyulladások.
  • A só vírus ölő hatása miatt kiválóan alkalmas herpesz kezelésére illetve megelőzésére. A benedvesített só szappannal kenjük be a beteg bőrfelületet. Minél gyakrabban kenjük, annál hamarabb múlik el illetve szárad le a hólyagocska. A sebek pedig 2-3 napon belül nyomtalanul eltűnnek.
  • A só szappant használhatjuk rovarcsípés esetén is, megnyugtatja a bőrt.
  • A só baktérium ölő hatása miatt megakadályozza a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodását, így kitűnően használható dezodorként.
  • Bőrbetegségek esetén pl.: pikkelysömör, ekcéma, neurodermitisz, allergia, gomba, célszerű az érzékeny, sérült bőrt nem közvetlenül a sóval bekenni, hanem a sóoldattal.

Mi is az a sókamra 

A sókamra, egy olyan helyiség, melynek fala, himalájai sóbányákból származó kristálysó téglákkal van kirakva. A sókamrában egy ionozátor segítségével kristálysó oldatot párologtatnak. Ezáltal a kamra levegője sós, tökéletesen por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású lesz. Ráadásul a levegőben körülöttünk levő só egy harmonikus, nyugtató rezgést biztosít. Mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású. Ezért alkalmazható vérnyomás problémákra, alvászavarokra, a vesére, az idegrendszerre, a hormon háztartásra, a vér méregtelenítésére, az öregedési folyamatok lelassítására.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

magyarnemzet.hu

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

magyarnemzet.hu

Itt a vége? Letartóztatták a korrupt borsodi polgármestert

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!