Létrehozva: 2022.04.21.

Kiderült, mennyi alkoholt lehet inni, ha diétázol

A különféle alkoholos italokban rengeteg kalória van; ám nem feltétlenül kell teljes elvonást tartani, ha fogyókúrán vagy.

Az alkohol diéta alatt kerülendő, hiszen többféleképpen is hizlal: hatására csökken a szervezeted zsírégető képessége, növeli az étvágyat, csökkenti a gátlásokat (emiatt pedig többet ehetsz, mint szerettél volna), emellett pedig rengeteg kalória van benne. Például egy feles pálinka felér egy fél reggelinek megfelelő kalóriamennyiséggel, egy pohár bor pedig a napi ajánlott cukormennyiség két százalékát tartalmazza. Sokan emiatt, ha diétába kezdenek, nem csupán radikálisan csökkentik, de teljesen elhagyják az alkoholt. Nem csupán a diétád lesz sikeresebb, de a szervezeted is fellélegzik, ha teljesen lemondasz a szeszes italokról; ám pusztán a fogyás miatt nem muszáj teljesen elhagyni, mindössze csökkenteni kell a mennyiséget. Így nem kell, hogy bűntudatot érezz, ha családi eseményen, vagy a barátaid társaságában meginnál egy pohárkával.

Fotó: Pixabay.com

Ugyanis az alkohol diéta alatt is megengedett, bár tény, hogy sokkal kisebb mennyiségben, és azt is alaposan meg kell válogatni, hogy mit iszol. Vannak italok, melyek teljesen felrúgják a diétát, például a színes, édes koktélok; de szerencsére jócskán akadnak olyanok is, melyeket fogyókúra alatt is lehet fogyasztani.

A vodka például igen kevés szénhidrátot tartalmaz, és ha cukormentes koktélba kerül, akkor kevésbé hizlal. Bár a pálinkának magas a kalóriatartalma, ha helyesen állítod össze az étrendedet, akkor egy kisebb mennyiség beleférhet, de fontos, hogy kísérőnek cukormentes italt válassz. A pezsgőt sokan kerülik diéta alatt, hiszen igen magas a cukortartalma; ám akkor, ha szárazat választasz, a benne található kalóriamennyiség beilleszthető a diétába. Ugyanez igaz a száraz borokra is: egy pohár fröccs még nem teszi tönkre a diétádat. A sör kifejezetten nem diétabarát ital, de nem okoz tragédiát, ha diéta alatt megiszol egy korsóval: körülbelül kétszáz kalóriát viszel be ezzel a szervezetedbe.

Fotó: Pixabay.com

A legtöbb italra igaz, hogy önmagában nem a kalóriatartalmuk okoz problémát, hiszen, ha rendszeresen mozogsz, és odafigyelsz a változatos étrendre, plusz a napi elfogyasztott kalóriamennyiségre, akkor be tudod illeszteni az étrendedbe az italokat úgy, hogy még kalóriadeficited is lehet a nap végén. Ám nem mindegy, hogy milyen mennyiséget iszol, és nem pusztán a kalóriák miatt: hiszen a túl sok alkohol feloldja a gátlásokat, és emiatt esetleg úgy dönthetsz egy mámoros estén, hogy elég a diétából. Érdemes legfeljebb heti egy alkalomra korlátozni az alkoholfogyasztást, és akkor is ügyelni nem csupán a kalóriák számára, de a mennyiségre is; hiszen, ha spicces leszel, netán másnapos, akkor könnyen rád törhetnek a falásrohamok. Heti egy, legfeljebb két pohár bor, vagy egy korsó sör még biztosan nem veszélyezteti a diétádat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyalázatosan támadják a világhírű magyar idegsebészt

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

vg.hu

Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!