
Mostantól különösen nagy kedvence a nőknek ez a szerkezet. Nem csak az edényeket tartja tisztán, de még a befőzést is megoldja. Fantasztikus ötlet!
Óriási polémia alakult ki a befőzés körül, a magyar háziasszonyok három táborra szakadtak. Sokan ma is nagyanyáink régi módszerével, egy lábosban dunsztolják a befőtteket, de akad, aki drága befőzőautomatát vásároltat a férjével.
Csakhogy van ám a lekvárfőző magyar nőknek egy harmadik tábora is! Ők azok, akik unnak a dunsztos lábos mellett ácsorogva folyamatosan figyelni, viszont fölöslegesnek pénzkidobásnak gondolják a befőzőautomatát. Nos, ezek a nők a mosogatógépben dunsztolnak!

Íme, a módszer:
A megmosott gyümölcsöt tegyük a tisztára mosott üvegekbe, majd merjük rá forrón a frissen készített cukorszirupot. Az üvegeket szinte csordultig töltsük tele.

A kupak alá tegyünk celofánlapot, majd csavarjuk rá szorosan az üvegre.
Ha az összes üveggel végeztünk, pakoljuk be mindet a mosogatógépbe és indítsuk el a legmagasabb hőmérsékletű, de legalább 70 fokos programot. Fontos, hogy a gépet nem szabad kinyitni, miután lejárt a program. Csak másnap vegyük ki az üvegeket.

Nemcsak azért szuper ez a módszer, mert nem kell a hatalmas lábassal és a forró vízzel bíbelődni, hanem azért is, mert folyamat végére makulátlan tiszták lesznek az üvegek.
- Az üvegeket szorosan egymás mellé pakoljuk a mosogatógépben, mert így nem tudnak eldőlni.
- Az üvegekre mindig jó szorosan csavarjuk rá a tetőt! Fontos a tökéletes zárás!
- Akad, aki szerint fejjel lefelé állítva kell az üvegeket bepakolni a gépbe.
- Amennyiben nem tölti meg a gépet a befőtt, úgy támasszuk ki tiszta edényekkel.
- Dunsztoláskor tilos mosogatógép tablettát használni!
- Érdemes estefelé indítani a gépet, az ajtaját csak reggel nyissuk ki!








