tóth gabi
Turbózd fel a diétádat és égesd a zsírt.
A karantén, a vírus és a kijárási korlátozás sok-sok dolgot megtanított mindannyiunknak. Az egyik ezek közül az, hogy bizony a kilók észrevétlenül tudnak felszaladni az emberre. Szinte nincs olyan nő, akire ne szaladt volna fel némi túlsúly az elmúlt hónapokban-hetekben. Hiszen kevesebbet mozogtunk, főleg otthon ültünk, emellett pedig vagy ugyanannyit ettünk, vagy akár még vigasztaltuk is magunkat néhány finomabb és hízlalóbb falattal.
Csakhogy betört a jó idő, nyitnak a strandok, hamarosan előkerülnek a bikinik, nekünk pedig a falatnyi fürdőruhák és a lenge, nyári holmik előkerülnek a szekrényeink mélyéről.
Ahhoz, hogy eredményes szabadulj meg a feleslegtől, fontos, hogy odafigyelj étrendedre, ahogyan persze a rendszeres mozgásra is érdemes időt szánnod. Ezzel a trükkel viszont megkönnyítheted magadnak a fogyást, ráadásul sok vitamint is juttatsz a szervezetedbe.
A gyömbér csökkenti a gyulladást, erősíti immunrendszered, serkenti az anyagcseréd, rengeteget segít emésztőrendszerednek, valódi áldás a konyhában.
A citrom amellett, hogy valódi C-vitamin bomba, és turbózza szervezeted védekezőkészségét, segít a zsírégetésben, és valódi támogatást nyújt a kalóriák lebontásában.
Az alma az egyik legjobb barátja gyomrodnak és emésztőrendszerednek. Valószínűleg ismered a mondást: „minden nap egy alma az orvost távol tartja”.
Az uborka szinte semennyi kalóriát nem tartalmaz, lédús, antioxidánsokban kimondottan gazdag, íze pedig isteni felüdülést ad.
Egy 10 centiméteres kígyóuborkát és egy kimagozott, hámozott almát turmixolj össze, facsard hozzá fél citrom levét, és reszelj bele egy kisujjnyi méretű és vastagságú gyömbért. Hagyd, hogy az ízek összeérjenek, majd fogyaszd el jóízűen. Akár naponta több pohárral is megihatsz belőle, kedved szerint pedig tovább ízesítheted mentával vagy kevéske mézzel.