Marics Peti
Mi más is lehetne ez a fantasztikus étel, mint a spanyol omlett! Ha tudod, hogy az ebéd kicsit későn készül ma el, akkor nincs ennél jobb választás!
Ezzel a szuper finom reggelivel nem nyúlhatsz mellé! A család kedvence lesz.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Egy tepsibe rakj egy kis olajat. Melegítsd fel közepesen. Rakd bele az apróra vágott krumplit. Kezd el sütni. Közben rakd hozzá a szeletelt hagymát. Sózd meg! Keverd össze és nagyjából 10 percig süsd, amikor puha kezd lenni a burgonya, húzd szét, nyomkodd meg a fakanállal és további 5 percig süsd.
2. Amikor a krumplinak pürészerű állaga lesz, akkor vedd le a tűzről. Üss fel 5 db tojást egy tálban ( 3 db közepes méretűt és 2 db kicsit ), majd sózd meg és villával keverd össze. Add hozzá a burgonyát. Fakanállal jól törd össze a krumplit a tojásban.
3. Rakj egy kis olajat a tepsibe ismét, és a massza 1/3-át tedd a meleg olajba sülni. A masszára helyezz rá 4 szelet könnyen olvasó sajtot, majd 4 szelet sonkát és ismét 4 szeletet a sajtból.
4. Öntsd rá a maradék krumplis tojásmasszát, és szép kerek formára terítsd szét. Süsd tovább alacsony lángon, nagyjából még 5 percen keresztül. Majd fogj egy tányért, borítsd a tetejére, és a segítségével fordítsd meg a tojást.
5. A megfordított ételt a fakanál segítségével, igazítsd bele a tepsibe. Még 5 percen keresztül süsd, és kész is van az ízletes, és laktató reggeli!
Jó étvágyat!