RETRO RÁDIÓ

Megtagadta a régi szabályt a magyar háziasszony, ezt csinálja a kocsonya zsírjával

Megtagadta a régi szabályt a magyar háziasszony, ezt csinálja a kocsonya zsírjával
Létrehozva2019. 11. 03. 11:00

Végre elérkezett a kocsonyafőzés ideje, lassan mindenki elkészíti a maga verzióját. Boros Valika szabolcsi háziasszony minapi különvéleménye atombombaként hatott.

Abban nagy az egyetértés, hogy imádjuk a kocsonyát, de az is igaz, hogy mindenki másképp csinálja.

A kész kocsonyán megdermedő zsír viszont biztosan főellenség, amitől különböző módszerekkel igyekeznek megszabadulni a háziasszonyok. Van, aki a hosszas, több órás főzési idő során végestelen végig kanalanként meri le a rotyogó lé felszínéről a húsból folyamatosan kiolvadó zsírt. Mások papírtörlővel itatják le még dermedés előtt. De amit Boros Valika csinál vele, arra kevesen gondolnának, ki is akadtak rendesen a nők.

„Reggelire kocsonyát eszek, igen én rajta hagyom a zsírt ilyenkor szépen lehúzom rákenem a kenyérre és megeszem, finom ízletes zsír, mi úgy szeretjük...”írta Facebook csoportjában a legnépszerűbb magyar háziasszony.

Így néz ki Valika kocsonyája:

Az biztos, hogy ennek a kocsonyának isteni a zsírja, hiszen Valika soha, semmilyen ételből nem sajnálja a hozzávalót! És milyen igaza van, kár lenne veszendőbe hagyni a finom és egészséges zsiradékot. Valika egyébként kapott hideget, meleget a követőitől, sokan nem tartották kívánatosnak így a kocsonyát. De a vidéki nők többsége a szabolcsi háziasszony mellé állt, sokan szeretik ilyen natúran a rezgő kocsonyát!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.