RETRO RÁDIÓ

Láttál már fekete fokhagymát? Mutatjuk, mire használhatod!

Láttál már fekete fokhagymát? Mutatjuk, mire használhatod!
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2019. 09. 12. 06:50

Hamarosan támadnak az őszi vírusok, így nem árt, ha időben megerősítjük egy kicsit az immunrendszerünket. Ehhez segítségül hívhatjuk a legújabb szuperélelmiszert, a fekete fokhagymát is.

Ezt a különlegességet a régóta ismert és széles körben alkalmazott friss fokhagymából készítik, főként az ázsiai országokban. Az előállításához a fokhagymát sajátos érlelési eljárásnak vetik alá, amely során szabályozott magas hőmérsékleten (60-90 °C) és magas páratartalom mellett (80-90%) tartják. A teljes folyamat körülbelül egy hónapig tart, mely idő alatt a friss fokhagymából egy egészen sötét színű és megújult összetételű, gyógyításra is használható hagymakülönlegesség születik.

Fotó: 123 RF

A fekete fokhagyma az eredetihez képest egészségesebb, mint a nyers változata, könnyebben emészthető és a szaga is enyhébb. Leginkább aszalt gyümölcsre emlékeztető állagot vesz fel, íze balzsamecetes, medvecukros aromára emlékeztet. Antioxidáns-, és kalcium tartalma is magasabb, mint a hagyományos hagymának. Remekül szabályozza a koleszterinszintet, megelőzhetjük vele a szívbetegségek kialakulását. Fertőzések ellen is hatékonyan védi a szervezetet. Már a fokhagyma is köztudottan erős antibiotikum, de a fekete társában található S-allicisztein még inkább felgyorsítja ezen antibiotikus anyagok hatását.

Fotó: 123 RF

Készítenek belőle szószokat, ízesítenek vele csokoládét, de bioboltokban beszerezhetünk ebből készült kapszulákat, porokat is.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.