kulcsár edina
Ez a csodás csemegét tejesen büntetlenül fogyaszthatod, isteni választás!
Ez a cukor- és lisztmentes, fahéjas sütemény lágy, omlós, ráadásul remekül variálható. Önmagában nagyszerű választás egy reggelihez a kávéd mellé, de krémmel bevonva fejedelmi desszertté válik az ebéd végén.
2 csésze zabpehely lisztté őrölve
2 tk. stevia
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál fahéj
csipet só
1 csésze tej
1 nagy tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
6 evőkanál olvasztott vaj
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze.
Egy kis tálban habverővel dolgozd össze a tejet, a vanília- kivonatot és a tojást. Öntsd a száraz keverékhez.
Add hozzá az olvasztott vajat, és jól keverd össze, míg tésztaállagot nem kapsz.
Kikent formában 25-30 percig süsd, míg aranybarna nem lesz a teteje. Hagyd teljesen kihűlni.
Több isteni bevonatot is kenhetsz rá ízlés szerint. Mi a krémsajtos mázra voksolunk, melyhez natúr krémsajtot ízlés szerint keverj össze édesítőszerrel és fahéjjal, majd kend a kihűlt sütemény tetejére.