Létrehozva: 2016.05.09.

Semmi cukor: Ezt a mennyei fahéjas süteményt imádni fogod!

Ez a csodás csemegét tejesen büntetlenül fogyaszthatod, isteni választás!

Ez a cukor- és lisztmentes, fahéjas sütemény lágy, omlós, ráadásul remekül variálható. Önmagában nagyszerű választás egy reggelihez a kávéd mellé, de krémmel bevonva fejedelmi desszertté válik az ebéd  végén.

Hozzávalók

  • 2 csésze zabpehely lisztté őrölve

  • 2 tk. stevia

  • 1 evőkanál sütőpor

  • 1 evőkanál fahéj

  • csipet só

  • 1 csésze tej

  • 1 nagy tojás

  • 1 teáskanál vaníliakivonat

  • 6 evőkanál olvasztott vaj

    Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

  • A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze.

  • Egy kis tálban habverővel dolgozd össze a tejet, a vanília- kivonatot és a tojást. Öntsd a száraz keverékhez.

  • Add hozzá az olvasztott vajat, és jól keverd össze, míg tésztaállagot nem kapsz.

  • Kikent formában 25-30 percig süsd, míg aranybarna nem lesz a teteje. Hagyd teljesen kihűlni.

  • Több isteni bevonatot is kenhetsz rá ízlés szerint. Mi a krémsajtos mázra voksolunk, melyhez natúr krémsajtot ízlés szerint keverj össze édesítőszerrel és fahéjjal, majd kend a kihűlt sütemény tetejére.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek