RETRO RÁDIÓ

Semmi cukor: Ezt a mennyei fahéjas süteményt imádni fogod!

Semmi cukor: Ezt a mennyei fahéjas süteményt imádni fogod!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 05. 09. 09:57

Ez a csodás csemegét tejesen büntetlenül fogyaszthatod, isteni választás!

Ez a cukor- és lisztmentes, fahéjas sütemény lágy, omlós, ráadásul remekül variálható. Önmagában nagyszerű választás egy reggelihez a kávéd mellé, de krémmel bevonva fejedelmi desszertté válik az ebéd  végén.

Hozzávalók

  • 2 csésze zabpehely lisztté őrölve

  • 2 tk. stevia

  • 1 evőkanál sütőpor

  • 1 evőkanál fahéj

  • csipet só

  • 1 csésze tej

  • 1 nagy tojás

  • 1 teáskanál vaníliakivonat

  • 6 evőkanál olvasztott vaj

    Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

  • A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze.

  • Egy kis tálban habverővel dolgozd össze a tejet, a vanília- kivonatot és a tojást. Öntsd a száraz keverékhez.

  • Add hozzá az olvasztott vajat, és jól keverd össze, míg tésztaállagot nem kapsz.

  • Kikent formában 25-30 percig süsd, míg aranybarna nem lesz a teteje. Hagyd teljesen kihűlni.

  • Több isteni bevonatot is kenhetsz rá ízlés szerint. Mi a krémsajtos mázra voksolunk, melyhez natúr krémsajtot ízlés szerint keverj össze édesítőszerrel és fahéjjal, majd kend a kihűlt sütemény tetejére.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.