tóth gabi
Mitõl olyan isteniek a rántott ételek? Hát a roppanós panírtól! Amit mutatunk, az mindent visz!
Mi az, ami még a rántott csirkénél is finomabb? Hát az extra-ropogós rántott csirke! A panír még sosem volt ilyen isteni, mint ezzel a módszerrel, melyet neked is ki kell próbálnod! Amire számítanod kell: ez a recept gondoskodik róla, hogy a hús belül is ízletes és zamatos maradjon, ezért egy éjszakán át hagynod kell, hogy átjárják a fűszerek. A panírozás szokatlan eljárása és a sok alapanyag azonban ne ijesszen meg, elkészítése ugyanis gyors, egyszerű, és a hagyományosnál jóval kevésbé leszel tőle ragacsos, ezt megígérhetjük!
1/4 csésze só (+ amennyi a csirke besózásához kell)
2 evőkanál durvára őrölt fekete bors
2 teáskanál méz
2 teáskanál cukor
10 egész szegfűszeg
6 szál petrezselyem
6 szál kakukkfű
4 babérlevél
1 citrom leve és héja
4 csésze liszt
2 evőkanál préselt fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál sütőpor
1 1/2 evőkanál vöröshagyma por vagy 1/2 vöröshagyma reszelve
olaj a sütéshez
Sózd be a csirkét.
6 csésze vízben forrald össze a sót, borsot, mézet, cukrot, szegfűszeget, petrezselymet, kakukkfüvet, babérlevelet, a citrom levét és héját. Nagyjából 6-7 perc alatt mindez összeérik, és kioldódnak az ízek a vízben.
Hagyd, hogy kihűljön a folyadék, majd tedd bele a csirkét, fedd le, és hagyd állni a fűszeres lében egy éjszakán át.
Amikor készen állsz a sütésre, öblítsd le a csirkét és itasd fel róla a nedvességet.
Egy nagy tálban keverd össze a liszt, a fokhagyma, a pirospaprika és a vöröshagyma felét. Adj hozzá 1 csipet sót és 1 csipet borsot.
Egy másik tálban keverd össze habverővel a maradék lisztet, a sütőport, a maradék fokhagymát, pirospaprikát és vöröshagymát. Adj hozzá 1 csipet sót és csipet borsot, valamint 2 csésze vizet, míg csomómentes keveréket nem kapsz.
Melegítsd elő az olajat.
Forgasd meg a csirkét a száraz, lisztes keverékben.
A lisztezett csirkét forgasd bele a lágy, tésztás keverékbe.
Ezután a csirkedarabokat hempergesd meg újra a lisztes keverékben.
7-8 percig süsd a csirkét 150 fokon, majd, amikor már elkezd szépen pirulni, vedd ki az olajból, tedd papírtörlőre és hagyd kicsit hűlni, amíg a többi darabot sütöd.
Melegítsd az olajat 180 fokosra, majd helyezd vissza 2-3 percre a már megsütött csirkehúsokat a serpenyőbe, hogy megkapják extra-ropogós kérgüket.
Papírtörlővel itasd fel a csirkéről az olajat, majd tálald, és élvezd, ahogyan roppan a panír a szádban.