Létrehozva: 2016.05.25.

Roppanásriadó! Ennél ropogósabb még sosem volt a rántott csirkéd!

Mitõl olyan isteniek a rántott ételek? Hát a roppanós panírtól! Amit mutatunk, az mindent visz!

Mi az, ami még a rántott csirkénél is finomabb? Hát az extra-ropogós rántott csirke! A panír még sosem volt ilyen isteni, mint ezzel a módszerrel, melyet neked is ki kell próbálnod! Amire számítanod kell: ez a recept gondoskodik róla, hogy a hús belül is ízletes és zamatos maradjon, ezért egy éjszakán át hagynod kell, hogy átjárják a fűszerek. A panírozás szokatlan eljárása és a sok alapanyag azonban ne ijesszen meg, elkészítése ugyanis gyors, egyszerű, és a hagyományosnál jóval kevésbé leszel tőle ragacsos, ezt megígérhetjük!

Hozzávalók

  • 1/4 csésze só (+ amennyi a csirke besózásához kell)

  • 2 evőkanál durvára őrölt fekete bors

  • 2 teáskanál méz

  • 2 teáskanál cukor

  • 10 egész szegfűszeg

  • 6 szál petrezselyem

  • 6 szál kakukkfű

  • 4 babérlevél

  • 1 citrom leve és héja

  • 4 csésze liszt

  • 2 evőkanál préselt fokhagyma

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 1 evőkanál sütőpor

  • 1 1/2 evőkanál vöröshagyma por vagy 1/2 vöröshagyma reszelve

  • olaj a sütéshez

    Elkészítés

  • Sózd be a csirkét.

  • 6 csésze vízben forrald össze a sót, borsot, mézet, cukrot, szegfűszeget, petrezselymet, kakukkfüvet, babérlevelet, a citrom levét és héját. Nagyjából 6-7 perc alatt mindez összeérik, és kioldódnak az ízek a vízben.

  • Hagyd, hogy kihűljön a folyadék, majd tedd bele a csirkét, fedd le, és hagyd állni a fűszeres lében egy éjszakán át.

  • Amikor készen állsz a sütésre, öblítsd le a csirkét és itasd fel róla a nedvességet.

  • Egy nagy tálban keverd össze a liszt, a fokhagyma, a pirospaprika és a vöröshagyma felét. Adj hozzá 1 csipet sót és 1 csipet borsot.

  • Egy másik tálban keverd össze habverővel a maradék lisztet, a sütőport, a maradék fokhagymát, pirospaprikát és vöröshagymát. Adj hozzá 1 csipet sót és  csipet borsot, valamint 2 csésze vizet, míg csomómentes keveréket nem kapsz.

  • Melegítsd elő az olajat.

  • Forgasd meg a csirkét a száraz, lisztes keverékben.

  • A lisztezett csirkét forgasd bele a lágy, tésztás keverékbe.

  • Ezután a csirkedarabokat hempergesd meg újra a lisztes keverékben.

  • 7-8 percig süsd a csirkét 150 fokon, majd, amikor már elkezd szépen pirulni, vedd ki az olajból, tedd papírtörlőre és hagyd kicsit hűlni, amíg a többi darabot sütöd.

  • Melegítsd az olajat 180 fokosra, majd helyezd vissza 2-3 percre a már megsütött csirkehúsokat a serpenyőbe, hogy megkapják extra-ropogós kérgüket.

  • Papírtörlővel itasd fel a csirkéről az olajat, majd tálald, és élvezd, ahogyan roppan a panír a szádban.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek