
Megdöbbentő: Pár nap alatt megsínyli az agyad a gyorskaja fogyasztását
Többet kívánod a nasit, és nehezebben mondasz nemet.
Már öt nap is elég ahhoz, hogy a gyorskaja rendszeres fogyasztása átprogramozza az agyadat. Egy friss német kutatás szerint ha ilyen ételekkel tömöd magad, az agyad inzulinérzékenysége csökken és ezzel együtt borulhat az étvágy- és jutalmazásközpontod működése is.

Az agyad is szenved a gyorskaja miatt!
Péksütemények, chipsek, sós ropogtatnivalók, gyorsfagyasztott pizzák, félkész mirelit ételek, cukros üdítők, energiaitalok, ízesített joghurtok, aromás tejitalok, olcsó felvágottak, virslik – vagyis minden, amit gyakran lekapunk a boltok polcairól, mert gyors, olcsó és finomnak tűnik. Ezek az ételek tele vannak hozzáadott cukorral, sóval, telített zsírokkal, mesterséges ízfokozókkal, színezékekkel és egyéb, laborban gyártott adalékokkal. Valódi tápanyag? Na, az alig akad bennük!
A kísérlet szerint a résztvevők agya már pár nap alatt elkezdett látható és lesújtó eredményeket produkálni, mivel csökkent a jutalomérzékenységük, nőtt a májban a zsír, és mindez súlygyarapodás nélkül történt! Ráadásul a hatások nem múltak el egyhamar. Egy hét normál étkezés után is kimutathatóak voltak. Egyre többet kívánsz ezekből a műkajákból, a nassolás csapdájába esel, és a jóllakottság érzése is becsaphat.
Az UPF, azaz ultrafeldolgozott élelmiszerekhez köthető egészségügyi problémák listája több mint 30 tételt tartalmaz, köztük szerepel például: szív- és érrendszeri betegségek, rák, metabolikus szindróma, elhízás, 2-es típusú cukorbetegség, nem alkoholos zsírmáj, depresszió, korai halálozás - olvasható a mindmegette.hu oldalon.
Különösen lesújtó hír az, hogy az amerikaiak napi kalóriabevitelének 60%-a UPF-ből jön, és már az is növeli a demencia esélyét, ha az étrended ötöde ilyen ételből áll!
Ha visszatérsz a valódi, természetes alapanyagokra, az agyad hálás lesz érte, és idővel helyreáll!



