DIÉTA

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.08.30.

Tudtad? A narancslé és a gyümölcs smoothie is tiltólistás reggelire

Sokak kedvenc finomságai nem hogy jót nem tesznek, de még ártanak is.

A TikTok megjelenése óta egyre több és több orvos lép fel a világhálóra, hogy oktassa a népet az étkezési és életviteli szokások terén, hogy elkerülhetőek legyenek a betegségek. Így tett most Dr. Dan Sullivan is, aki azt árulta el, hogy habár a reggeli a nap legfontosabb étkezése, egyáltalán nem mindegy, mit fogyasztasz a nap indításaként. 

tojás rántotta reggeli
Egyáltalán nem mindegy, mit eszünk reggelire. Fotó: Pexels / Pexels

Nos, az első tiltólistás élelmiszer biztos, sokak egyik kedvence: a narancslé. Dr. Sullivan ugyanis közölte, túl sok benne a cukor és cserébe semmilyen rosttartalma nincs szinte. Épp ezért reggelire egy pohár ilyen üdítő étel nélkül még cserébe a vércukor szintet is megdobja, aminek köszönhetően később éhesebbek leszünk, mint alapból lennénk. 

A második kerülendő ismét biztos sokaknak csalódást okoz majd: a müzli. 

A müzli rengeteg feldolgozott szénhidrátot tartalmaz. Márpedig ennek túlzott fogyasztása megfelelő fehérje vagy zsír nélkül vércukorszint egyenlőtlenségéhez vezet. 

És végül de nem utolsó sorban, amiről azt hinnénk semmi baj nincs vele és roppant egészséges: gyümölcs smoothie. Szintén fehérje hiányában ugyanis nem képes arra, hogy megfelelő energiát adjon, vagy hogy növelje az agyi funkciók működését. Cserébe azonban cukortartalmának köszönhetően képes arra, amire az előző reggelik is: megdobják a vércukor szintet, amiről már pontosan tudjuk, hova vezet.

De akkor mit lehet enni? Nos, az orvos válasza erre az hogy leginkább valami tojásos ételt vagy olyat, aminek fehérje tartalmát növelni lehet. Épp ezért akár még a gyümölcs smoothie is tökéletes lehet reggelire fehérje porral felturbózva - írja a LadBible.

@dr.dansullivan Worst 3 foods to start your day In this video, I explain 3 common foods people consume for breakfast and how they can be causing issues. What are the breakfast foods that make you feel the best? Comment below #naturopathicmedicine #NaturopathicDoctor #breakfast #Sugar #Protein #functionalmedicine #doctor #food #foods #bloodsugar #bloodsugarimbalance #energycrash #energy #fatigue #fruit #smoothie ♬ original sound - Dr. Dan Sullivan, ND

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek