tóth gabi
A túró az egyik legjobb alapanyag, ha diétázol, hiszen számtalan étel készíthetõ belõle. Gazdag fehérjeforrás, amit alacsony szénhidráttartalma miatt büntetlenül ehetsz.
A túró nagyszerűen támogatja diétádat, serkenti az anyagcserét, magas fehérjetartalma miatt pedig nagyon jó a csontjaidnak is. Íme, néhány ötlet, hogyan csökkentsd túróval a szénhidrátbevitelt.
Adj a túróhoz gyümölcsöket, esetleg kevés zsírszegény tejfölt, érdemes otthon bekeverned, mert így egészen biztosan kimarad belőle a cukor. Amikor rád tör az édesség iránti vágy, fogyaszthatod bűntelenül.
Keverj a túróhoz fűszereket, vagy medvehagymát. Légy kreatív, kísérletezz saját ízlésed szerint. Reggelire szénhidrátszegény kenyérre kenheted.
Húsok mellé igen ízletes, köretnek pedig remek a túrós zabtallér.
1. Keverj össze 200g sovány túrót, 3db tojás sárgáját, 2 dl tejet, zabpehelylisztet, kis sót, fokhagymát.
2. Verd fel a tojásfehérjéket. Add hozzá a felvert habot a túrós masszához.
3. A vékonyra vágott hússzeleteket először zabpehelylisztben, majd a túrós masszában forgasd meg.
Érdemes nyers zöldségek mellé fogyasztani, így megszünteti a hirtelen rád törő éhségrohamokat.