tóth gabi
Nem ismer lehetetlent a magyar fitneszkirálynõ! Szépen felvezetett súlycsökkentõ diétájára most ráerõsít! Két hét alapozás után turbósebességre kapcsolja a fogyást!
A megfelelő folyadékbevitelt nem lehet eléggé kihangsúlyozni! Minden nap minimum 2-2,5 liter folyadék javasolt! Próbáld ki te is az Update1 italokat, teákat édesítőszerrel, vizet, ásványvizet!
Kávé, tejeskávé engedélyezett, de számolj a koffein vízelvonó hatásával és a tej dl-kénti 5 grammos CH (szénhidrát) tartalmával!
Hétfő (60g CH/nap)
Reggeli: Update1 Kakaós-meggyes szív /16 g CH/
Tízórai: Sós, pirított kesudió, Update1 Trappista sajttal /3g CH/
Ebéd: Sajtos csirkeropogós tejfölös brokkolival /23g CH/ Hozzávalók: 75 g darált csirkemell, 25 g Mester morzsa, 300 g brokkoli, 50 g tejföl, 25 g sajt, 1 tojás, 1 kanál Norbi liszt, olívaolaj, só bors, szerecsendió. A tojást felverjük. A feléhez hozzá adjuk a húst, a sajtot, a morzsa és a liszt felét, majd ízesítsük. Formázzunk belőle hengereket panírozzuk be. Forró zsiradékban süssük ki. A brokkolit pároljuk meg, szedjük rózsáira, adjunk hozzá tejfölt és sóval, borssal ízesítsük.
Uzsonna: Update1 Kakaós keksz vaníliaízű krémmel töltve /8g CH/
Vacsora: Borscs leves /10g CH/ Hozzávalók: 70 g cékla kockára vágva, 60 g sertéscomb kockázva, 1 kanál tejföl, 15 g sárgarépa kocka, 15 g petrezselyem kocka, 1 evőkanál finomra vágott vöröshagyma, 1 csapott kanál sertészsír, 1 teáskanál Update1 Norbi liszt, 1 gerezd fokhagyma finomra vágva, só, ételecet, őrölt kömény, bors. Sertészsíron a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, hozzá adjuk a sertéshúst. Rövid pirítás után beletesszük az Update1 lisztet és elkeverjük. Mehet bele a többi hozzávaló - a tejföl kivételével -, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt teszünk bele.
Kedd (59g CH/nap)
Reggeli: Update1 3,5 G klasszikus vekniből bundás kenyér tejföllel és paradicsommal /8g CH/
Tízórai: Update1 Élőflórás epres joghurt gyümölcsdarabokkal /6g CH/
Ebéd: Spenót főzelék főtt tojással /16g CH/ Hozzávalók: 2 db főtt tojás, 200 g spenót, víz, 0,5 dl tej, 3 evőkanál tejszín, 2 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál Norbi liszt, só, 1 gerezd zúzott fokhagyma, bors. A fokhagymára szórjuk rá a lisztet, kevergetés mellett hagyjuk lepirulni. Mehet a rántásba a többi hozzávalót, csomó mentesen elkeverjük. Ha szükséges, önthetünk rá pici vizet. 10 percig főzzük. Kemény tojással tálaljuk.
Uzsonna: Update1 Kemencés túrós lepény /9g CH/
Vacsora: Update1 Zöldséges marhagulyás Update1 Dr. Schwarz zsemlével /20g CH/
Szerda (56 g CH/nap)
Reggeli: Update1 Tízórai krém Update1 3,5G veknivel /8g CH/
Tízórai: Gyümölcssaláta dióval /15g CH/ Hozzávalók: 80 g alma kockázva, 50 g kivi kockázva, 50 g grapefruit tisztítva és darabolva, 30 g dióbél, citromlé, Lovely sweet. A hozzávalókat összekeverjük.
Ebéd: Borsos sertéstokány Update1 burgonyapürével /19g CH/ Hozzávalók: 130 g sertéscomb, 20 g finomra vágott vöröshagyma, 1 teáskanál paradicsompüré, 1 teáskanál sertészsír, 1 csapott teáskanál Update1 Norbi liszt, 1 gerezd fokhagyma finomra vágva, só, bors majoránna. A zsiradékon a hagymát a paradicsompürét és a fokhagymát megpirítjuk, rá tesszük a húst, majd tovább hevítjük. Ízesítjük, majd megszórjuk a liszttel. Elkeverjük, majd felöntjük fél deci vízzel. Készre főzzük, majd Update1 burgonyapürével tálaljuk.
Uzsonna: Update1 Almás-fahéjas müzliszelet /6g CH/
Vacsora: Karfiolkrémleves pirított Update1 Roppanós virsli karikával /8g CH/ Hozzávalók: 100g karfiol, 1 evőkanál fokhagyma, 15g vaj, só, bors, Update1 virsli. Vajon, a vöröshagymát megpirítjuk, hozzá adjuk a karfiolt és felöntjük 2 dl vízzel. Ízesítjük és készre főzzük. Turmixoljuk és tálaláskor külön pirított Update1 virslikarikákat teszünk bele.
Csütörtök (57 g CH/nap)
Reggeli: Update1 Fonott kalács (2 szelet) Update1 Sárgabaracklekvárral /12g CH/
Tízórai: Update1 Majonézes-cikóriás reteksaláta pirított mandulával és Update1 Trappista sajttal /6 g CH/ Hozzávalók: 50 g cikória, csíkokra vágva, 80 g jégsaláta csíkokra vágva, 50 g hónapos retek karikára vágva, 1 evőkanál pirított mandula, 1 evőkanál tejfül, Update1 majonéz, Update 1 trappista sajt.
Ebéd: Tejszínes gombás csirkemell grillezett cukkivel /22g CH/ Hozzávalók: 120 g csirkemell szeletelve, 20 g kockázott vöröshagyma, 0,5 dl tejszín, 1 teáskanál Update1 Norbi liszt, 50 g szeletelt csiperkegomba, 1 gerezd aprított fokhagyma, víz, 30 g vaj, 200 g szeletelt cukkini, só, bors, kakukkfű. 15 g vajon megpirítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát. Megszórjuk Update1 Norbi liszttel és ráöntjük a tejszínt. Ízesítjük, ha szükséges, vizet adunk hozzá. A csirkemellet és acukkinit sózzuk, fűszerezzük, majd előmelegített sütőben a maradék vajon megsütjük őket.
Uzsonna: Update1 Croissant vanília ízű töltelékkel /15g CH/
Vacsora: Update1 Alma-fahéj ízű turmix italpor /2g CH/
Péntek (59g CH/nap)
Reggeli: Update1 Ripsz (2db) Update1 Vajkrémmel Update1 Tavaszi csirke-sonkás roláddal, kígyóuborkával /10g CH/
Tízórai: Update1 Papapiskóta Gyümölcsteával /6g CH/
Ebéd: Tejfölös harcsapaprikás Update1 galuskával /23 g CH/ Hozzávalók: 120 g harcsafiké kockára vágva, 1 kanál tejföl, 15g vöröshagyma kockára vágva, 2 kanál olaj, 1 teáskanál Upadte1 Norbi liszt, 1 gerezd fokhagyma finomra vágva, só, fűszerpaprika (ízlés szerint csípős is lehet). Galuska: 2 evőkanál Update1 Norbi liszt, só, 1db tojás. A galuskát hagyományosan elkészítjük. Olajon a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk és rá tesszük a halat és a fűszereket. Félrehúzzuk, hozzá adjuk az Update1 lisztet és felöntjük 1 dl vízzel. Ha megfőtt tejföllel meglocsoljuk és tálaljuk.
Uzsonna: Erdei gyümölcsös vaníliás krémtúró /11g CH/ Hozzávalók: 100g túró, 50g mirelit erdei gyümölcs keverék, vanília, Lovely Sweet édesítőszer, reszelt citromhéj.
Vacsora: Csirke-gyros salátával /9 g CH/ 100 g jégsaláta csíkokra vágva, 100g paradicsom karikára vágva, 100 g joghurt, só, kapor, petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma finomra vágva, olaj, gyros fűszerkeverék, 120 g csíkozott csirkemell. A csirkemellet fűszerezzük és megsütjük, majd a zöldségekre helyezzük. A fokhagymát megpirítjuk a csirke serpenyőjében és a zöldfőzelékkel együtt a joghurthoz adjuk.
Szombat (54g CH/nap)
Reggeli: Update1 Dr. Schwarz Szalámis pizza /17 g CH/
Tízórai: Pármai sonka saláta /6g CH/ Hozzávalók: 50 g szeletelt sonka, 50g csíkozott jégsaláta, 50 g karikázott retek, 50 g kockázott uborka. Öntet: 1 teáskanál citromlé, 5 teáskanál olaj, kevés Update1 mustár, só, Lovely Sweet édesítőszer. Az öntet hozzávalóit, csak alaposan összekeverjük és a salátára öntjük.
Ebéd: Cigánypecsenye Update1 Hagymás burgonyapürével /19 g CH/ Hozzávalók: 130 g sertéskaraj, 1 gerezd fokhagyma, 20 g kockázott vöröshagyma, só, bors, fűszerpaprika, Update1 Norbi liszt olaj. A karajt beleforgatjuk a fűszerekkel összekevert Update1 lisztbe. Serpenyőben a fokhagymát megpirítjuk, rá tesszük a karaj szeletet, sózzuk. Mindkét oldalát kissé megsütjük, majd 3 evőkanál vizet öntünk rá (ez adja a szaftját is. Külön hagymát pirítok és azt egy adag Update1 burgonyapüréhez keverjük.
Uzsonna: Update1 Desszert natúr XL /5g CH/
Vacsora: Thai kókuszos csirkeleves 3,5G Update1 pirított kenyérkockával /7g CH/ Hozzávalók: 60g kockázott csirkemell, 15g finomra vágott vöröshagyma, olaj, 1 gerezd fokhagyma, 3cl kókusztej, só, zsezm olaj, lime lé, Lovely Sweet édesítőszer, chilli. Olajon a fokhagymát, a vöröshagymát, a chilit és a csirkét megpirítjuk. Sózzuk, felöntjük 2,5dl vízzel, bele tesszük a többi hozzávalót és készre főzzük.
Vasárnap (56g CH/nap)
Reggeli: Tárkonyos cukkinis rántotta paprikával /9g CH/ Hozzávalók: 2db tojás, 50g kockázott cukkíni, olaj, 1db közepes tölteni való paprika, só.
Tízórai: 2db Update1 Napi Fini /6g CH/
Ebéd: Rozmaringos sült csirkecomb párolt káposztával /19g CH/ Hozzávalók: 1db csirkecomb, só, olaj, rozmaring, bors. A csirkét fűszerezzük és 160 °C-os előmelegített sütőben 60 perc alat készre sütjük. Káposzta: 300 g gyalult fejeskáposzta, só, 30 g szalonna, ecet, Lovely Sweet édesítőszer. A szalonnát kiolvasztjuk, rá tesszük a káposztát és a sót. Pirítani kezdjük, majd 3 evőkanál vizet adunk hozzá. Hagyjuk, hogy elforrja a vizet és kissé megpiruljon. Ez még kétszer megismételjük. Ízesítjük és tálaljuk.
Uzsonna: Update1 Dr. Schwarz sajtos pogácsa /6 g CH/
Vacsora: Körözött Update1 Sajtos kiflivel /16 g CH/ Hozzávalók: 50 g túró, 1 evőkanál tejföl, 10g finomra vágott újhagyma, Update1 mustár, só, fűszerpaprika, fűszerkömény.