Létrehozva: 2016.09.21.

Felejtsd el a szénhidrátot: Karfiolfalatka az új diétás csodanasi

Ez a ropogós finomság tökéletes csemege, ha egészséges, szénhidráttól mentes nassolásra vágysz.

Nem kell, hogy a diéta ,csakis önmegtartóztatásról szóljon! Az odafigyeléssel készített főételek és desszertek mellett van lehetőséged arra is, hogy nassolj - persze nem mindegy, hogy mit. Ha ezt a karifolfalatkát választod, akkor vércukorszinted kiegyensúlyozott marad, mégis egy igazán ízletes, sajtos finomsággal tudod kényeztetni magad.

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 1/3 csésze reszelt cheddar sajt - de választhatsz helyette akár trappistát is
  • 4 tojásfehérje
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
  • Így készítsd el

    1. Szedd virágjaira a karfiolt, add hozzá a tejszínt és a vajat, majd tedd a mikróba 5 percre. (Vízben is főzheted, de ebben az esetben alaposan csöpögtesd le.)

    2. A megpárolt karfiolt törd masszává, add hozzá a sót, a borsot és a sajtot, majd hagyd pihenni félórát.

    3. A tojások fehérjét verd kemény habbá. Harmadát keverd össze a karfiolos masszával alaposan, majd fokozatosan add hozzá a többi részét úgy, hogy közben vigyázol a habbá vert fehérje állagára. Ha túl lágy lenne a massza állaga, szénhidrát-csökkentett liszttel dúsíthatod.

    4. Hagyd pihenni további félórát, majd töltsd a masszát nyomózsákba , és egy olajozott tepsire nyomj falatnyi adagokat belőle. Számolj azzal, hogy sütés közben nő a térfogatuk. Ha nincs nyomózsákod, akkor kanállal is megoldhatod a porciózást. Ha pedig nem szeretnél olajat használni, akkor nyugodtan helyezheted sütőpapírra is a halmokat.

    5. 180 fokos sütőben 10-12 percig süsd a finomságot, míg kellemesen aranybarnára pirul.

    TIPP:

    Fogyaszthatod magában és mártogatósként is. Mennyei csemege!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek