tóth gabi
Ez a ropogós finomság tökéletes csemege, ha egészséges, szénhidráttól mentes nassolásra vágysz.
Nem kell, hogy a diéta ,csakis önmegtartóztatásról szóljon! Az odafigyeléssel készített főételek és desszertek mellett van lehetőséged arra is, hogy nassolj - persze nem mindegy, hogy mit. Ha ezt a karifolfalatkát választod, akkor vércukorszinted kiegyensúlyozott marad, mégis egy igazán ízletes, sajtos finomsággal tudod kényeztetni magad.
Hozzávalók
Így készítsd el
1. Szedd virágjaira a karfiolt, add hozzá a tejszínt és a vajat, majd tedd a mikróba 5 percre. (Vízben is főzheted, de ebben az esetben alaposan csöpögtesd le.)
2. A megpárolt karfiolt törd masszává, add hozzá a sót, a borsot és a sajtot, majd hagyd pihenni félórát.
3. A tojások fehérjét verd kemény habbá. Harmadát keverd össze a karfiolos masszával alaposan, majd fokozatosan add hozzá a többi részét úgy, hogy közben vigyázol a habbá vert fehérje állagára. Ha túl lágy lenne a massza állaga, szénhidrát-csökkentett liszttel dúsíthatod.
4. Hagyd pihenni további félórát, majd töltsd a masszát nyomózsákba , és egy olajozott tepsire nyomj falatnyi adagokat belőle. Számolj azzal, hogy sütés közben nő a térfogatuk. Ha nincs nyomózsákod, akkor kanállal is megoldhatod a porciózást. Ha pedig nem szeretnél olajat használni, akkor nyugodtan helyezheted sütőpapírra is a halmokat.
5. 180 fokos sütőben 10-12 percig süsd a finomságot, míg kellemesen aranybarnára pirul.
TIPP:
Fogyaszthatod magában és mártogatósként is. Mennyei csemege!