tóth gabi
Leírni is döbbenetes: több mint 160 kilót fogyott a sátoraljaújhelyi nyugdíjas, Géza bácsi. A magyar diétás csúcstartó elárulta, hogy húsvétkor sem koplal, sõt! Kedvenc desszertjét is megmutatta.
Géza bácsit Norbi fogyasztotta le, és a kilókkal folytatott küzdelemben Rubint Réka is segítségére volt. A nyugdíjas 163 kilótól szabadult meg, de természetesen a mai napig odafigyel az egészséges táplálkozásra. Nincs ez másként húsvétkor sem. Géza bácsi a régi idők fenegyereke, ezért a hagyományos húsvéti ételekre esküszik. A sonka, a tojás, a kolbász, a kalács mellett a nem mindenki által ismert
édes túró sem maradhat el náluk.
Persze ez is szuper kímélő verzióban kerül az ünnepi asztalra.
A diétakirály elmesélte, hogy az édes túrót (sárga túrót) mindig ő maga készíti. A %RIPOST%-tal meg is osztotta a családi receptet. Íme!
Hozzávalók:
(1 nagy gombóchoz)
Elkészítés:
1. A megmosott tojásokat feltörjük.
2-3. A zéró cukrot hozzáadjuk a tojásokhoz és alaposan elkeverjük.
4. Végül beleöntjük a tejet és összekeverjük.
5. Vízfürdőben odatesszük főni, időként megkeverjük (10 percenként).
6. Addig főzzük, amíg szépen összeáll, a túró és a tejsavó kicsapódik. Ez kb. 1 óra.
7. Ha elkészült, konyharuhával bélelt szűrőbe szedjük. Még melegen jól kinyomkodjuk, szorosan összekötjük és felakasztjuk csepegni egy éjszakát.
8. Másnap kibontjuk, és tetszőlegesen szeleteljük. A sonka, tojás és kolbász mellé tálaljuk, tormával és diétás kaláccsal fogyasztjuk.
9. Folpackba csomagolva, hűtőben tároljuk. 4-5 napig fogyasztható.
Géza bácsi azt is elmondta, hogy bizony ő tartja a hagyományt abban is, hogy minden húsvétkor meglocsolja a lányokat.
Először vízzel öntöm nyakon őket, aztán jöhet a parfüm!