tóth gabi
Régi tapasztalat, hogy a vitás ügyeket érdemesebb vacsora után, nyugodt légkörben rendezni. Kivéve persze, ha fogyózol, mert akkor folyamatosan ideges és ingerlékeny vagy. De vajon miért van ez így?
A kutatók szerint a jelenség alapját abban kell keresni, hogy éhesen lecsökken a vércukorszintünk, így pedig az agyunknak sem jut a létfontosságú tápanyagból.
Ha pedig az agyunk hiányt szenved, stresszhormonok szabadulnak fel a testünkben,
ráadásul a legegyszerűbb feladatok és az emberekkel való kapcsolatunk is szinte megoldhatatlan nehézségként jelentkezik.
Nem tudunk koncentrálni, nem tudunk gondolkodni, és a testünk ellenőrző és szabályozó mechanizmusai is kárt szenvednek. Vagyis ha az agyunkba nem jut elég glükóz, azaz cukor, a düh jeleit is nehezebben kontrolláljuk. Ez az evolúció során a túlélés eszköze volt, arra késztette az ősembert, hogy menjen vadászni.
Csak annyi a dolgod, hogy ne éhezz. Egyél rendszeresen kis adagokat a minél feldolgozatlanabb, tápanyagokban gazdag ételekből. Amikor pedig ideges vagy, igyekezz odafigyelni a reflexszerű cselekedeteidre, és elkerülni a stresszevést.