kulcsár edina
Kevesen tudják, de az, hogy milyen rágcsálnivaló vagy étel után sóvárgunk, nagyon sok mindent elárul a szervezetünkrõl. Íme néhány, amelyekre mindenképpen érdemes odafigyelni.
Csokoládé: Magnéziumhiányra is utalhat. Ezt az ásványi anyagot jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládékból, halfélékből és olajos magvakból pótolhatod, ha hiány lép fel a szervezetben.
Sajt: Zsírsav- vagy kalciumhiányt jelezhet, egyél olajos magvakat és más tejtermékeket is!
Sós rágcsák: Szintén ásványianyag-hiányról árulkodhat, ha örökké sós ételre vágysz. A legtöbb ásványi anyagot nem tudod pótolni a konyhasóból annak ellenére, hogy szervezeted esetleg vágyik rá. Inkább használj tengeri vagy Himalája sót, mely gazdag ásványianyag-forrás.
Vörös húsok: Fontos vasforrások, így ha hamburgerre vagy steak-re áhítozol, érdemes ellenőrizni a vas szintjét a vérben. A belsőségek, a leveles zöldségek, az aszalt szilva és a túró is feltölti vasraktáraidat.